Yandex Metrica
SON DAKİKA
İtalya kupayla Roma sokaklarına indi

İtalya kupayla Roma sokaklarına indi

Avrupa Şampiyonu İtalya, Roma sokaklarında tura çıktı. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Mario Draghi de gösteriye katılarak milli takıma teşekkür etti.

Spor

23.01.2024, 17:39

EURO 2020 finalinde İngiltere'yi devirerek şampiyon olan İtalya, kupayla Roma sokaklarında tur attı. 

Üstü açık otobüsle şehir merkezinde dolaşan milli takım, taraftarla bir araya gelerek eğlenceli anlar yaşadı. Gök-mavililerin şampiyonluk turu sırasında binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kimisinin de balkonlarından bu sevince ortak olduğu gözlendi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Mario Draghi, milli oyuncuları kutlayarak teşekkür konuşması yaptı.

Resim

Avusturya - Türkiye maçı bugün mü, ne zaman? Milli maç... Haberi Görüntüle

MATTARELLA: SON KURTARIŞ MİLYONLARCA İNSANI MUTLU ETTİ

İngiltere'de Saka ile kaçırdığı son penaltının sadece İtalya'yı değil milyonlarca insanı mutlu ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Mattarella, "Bugün konuşma yapma günü değil, alkış ve teşekkür günüdür.Tebrikler ve teşekkürler" ifadelerini kullanarak milli takımı tebrik etti. 

Ali Koç'tan genel kurul çağrısı! Tüzük gereği uyardı Haberi Görüntüle

DRAGHİ: TARİHE GEÇTİNİZ

Başbakan Mario Draghi de italyan oyunculara plaket takdim ederek, "Tarihe geçtiniz. Bizi Avrupa'nın merkezine yerleştirdiniz" görüşlerini belirtti.

Resim

MANCİNİ: BİR HAYALİN PEŞİNDEN GİTMEK MÜMKÜN

italya'yı 53 yıl sonra Avrupa şampiyonu yapan Roberto Mancini, zaferi italyanlara adadıklarını belirterek, "Bu başarı, yaptığınız şeye sıkı sıkıya inandığınızda, imkansız gibi görünen bir hayalin peşinden gitmenizin mümkün olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Resim

Şanssızlıklar peşini bırakmıyor: Galatasaray'dan Bayern Münih'e transfer olan Sacha Boey... Haberi Görüntüle

'ASTORİ'YE ADADIK'

Turnavanın  yıldızlarından  Giorgio Chiellini, şampiyonluk maçının izlemek için Londra'ya gelen Cumhurbaşkanı Mattarela'ya teşekkür etti ve bu kupayı 4 Mart 2018'te  kalp problemi nedeniyle hayata veda eden milli oyuncu Davide Astori'ye adadığını söyledi.


ı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading