Yandex Metrica

İstanbul'da yapılacak Formula 1 Dünya Şampiyonası için bakanlar toplandı!

İstanbul'da yapılacak Formula 1 Dünya Şampiyonası için bakanlar toplandı!

Son dakika haberleri... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, 8-10 Ekim tarihlerinde İstanbul Park’ta yapılacak Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulundu.

Spor

11.03.2024, 19:46

İstanbul'da gerçekleştirilecek Formula 1 yarışı öncesi  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ortak bir basın açıklaması yaptı. 

Trabzonspor elini çabuk tuttu! Bir transfer daha şimdiden bitti Trabzonspor elini çabuk tuttu! Bir transfer daha şimdiden bitti Haberi Görüntüle

ADİL KARAİSMAİLOĞLU: TÜM ASFALTLARI YENİLEDİK

Formula 1 yarışlarının 2 milyar insanın üzerinde takip edildiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  "2005 ile 2011 yılları arasında ülkemizde yedi kez düzenlenen bu dev organizasyon, dokuz yıl aradan sonra 2020 yılının Kasım ayında ülkemizde düzenlendi. 2020’deki organizasyonel başarıdan dolayı İstanbul bu yıl F1 yarışlarının takvimine alındı" ifadelerini kullandı. 

2005 yılında yapılan ve aradan geçen on beş yılda küçük onarımdan geçen pistler ve servis yollarını yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "2020 yılında; Intercity İstanbul Park’ın 5 bin 338 metrelik pisti ile birlikte, pit-stop alanları ve servis yolu ile birlikte tüm asfaltlarını büyük bir hassasiyetle yeniledik. Intecity İstanbul Park’ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemeleri tamamladık. 2021 F1 yarışları için bu yıl da asfalt yüzeyinde bulunan bitüm ve film tabakasını sildik. Bu şekilde, pist yüzeyinin ıslak ve kuru durumlarda tutunma kapasitesini maksimum düzeye çıkardık. Alandaki trafik levhalarını yeniledik, geçici bilgi levhaları oluşturduk. 27 bin 376 metrekarelik yatay işaretlemeleri yaptık" dedi.

Kim Min-Jae geri dönüş için gün sayıyor Kim Min-Jae geri dönüş için gün sayıyor Haberi Görüntüle

Galatasaray'da 5 imza birden! Yıldız isimlerle nikah tazelendi Galatasaray'da 5 imza birden! Yıldız isimlerle nikah tazelendi Haberi Görüntüle

MEHMET NURİ ERSOY: İSTANBUL ÖN PLANDA 

İstanbul'un dünyadan turist çeken en önemli şehirlerden biri olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sadece bir mega kent değil aynı zamanda nüfusuyla orantılı şekilde dünyadan turist çeken en önemli şehirlerden biri. Kovid-19 ile beraber dünyada hava trafikleri kapandı ve aşının bulunması ve hızlı bir şekilde tüm dünyada uygulanmaya başlamasıyla birlikte birçok hava trafiği de tekrar etkili bir şekilde açılmaya başlandı. İstanbul sadece değerleriyle ön planda değil mevcut altyapısıyla da ön planda. Dünyanın en büyük ikinci havalimanına sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim'den 'dopingli oyuncusu' için açıklama Fatih Terim'den 'dopingli oyuncusu' için açıklama Haberi Görüntüle

'2 MİLYAR İNSAN EN BAŞARILI YARIŞ ÖDÜLÜNÜ ALMAMIZI SAĞLADI'

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1'i izlemek için 30 binin üzerinde yabancı turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen Formula 1'in en heyecan verici yarışlardan biri olduğunu aktaran Vural Ak, "Formula 1’i Türkiye’ye getirme görevi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bize verildiğinden itibaren büyük çabalar sonucu geçen sene 2020’deki İstanbul yarışı gerçekleşti. Yarış çok ilgi çeken bir yarış oldu, yaklaşık 2 milyar insan en başarılı yarış ödülünü almamızı sağladı. İstanbul ve Türkiye’yi güzel bir şekilde tanıttığımızı düşünüyorum. İstanbul, Asya ve Avrupa’nın birleştiği medeniyetler merkezi bir nokta. Kendi başına bir marka olan İstanbul’un içinden daha küçük markalar olan Formula 1 gibi aktivitelerle zenginleştirmek hepimizin görevi. İstanbul Park, dünyanın en heyecan verici pistlerinden biri. 8-9-10 Ekim’de Formula 1’in Türkiye ayağını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading