Yandex Metrica

İstanbul'da maraton heyecanı! 44. Avrasya koşusu başladı

İstanbul'da maraton heyecanı! 44. Avrasya koşusu başladı

44. İstanbul Maratonu tüm heyecanıyla devam ediyor. 1979'dan beri düzenlenen yarışa 60 bin kişi katılırken 56 elit atlet ise büyük bir mücadele veriyor.

Spor

23.02.2024, 07:13

"Dünyada kıtalararası koşulan tek maraton" ve Dünya Atletizm Birliği tarafından "Elite Labe" kategorisine alınan 44. İstanbul maratonu başladı. 

Maratonun startı Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden verildi. 1979'dan beri düzenlenen maratona bu yıl da on binlerce kişi katıldı. 

Futbolcuların sahaya çıkarken atmosferden dizleri titriyor! Dünyanın en çok korkulan stadyumu Türkiye'de Futbolcuların sahaya çıkarken atmosferden dizleri titriyor! Dünyanın en çok korkulan... Haberi Görüntüle

60 BİN KİŞİ YARIŞIYOR

Saat 09.00'da başlayan koşu saat 12.00'da son buldu.

Yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı yarışta 42 kilometre paten yarışı, 15 kilometre yarışı ve 8 kilometrelik halk koşusu yapıldı.

Maratonda 56 elit atlet mücadele verdi.

Yarışın kazananları kadınlardan Schale Dalase , erkeklerde ise Robert Kipkemboi oldu.

Ancelotto, Arda Güler'e müjdeyi verdi: Yakında istediğini alacak! Ancelotto, Arda Güler'e müjdeyi verdi: Yakında istediğini alacak! Haberi Görüntüle

30 BİN KİŞİ KATILDI

N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nda yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı halk koşusu da gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Altunizade Köprüsü yakınlarında verdiği startla katılımcılar koşuya başladı. 8 kilometrelik parkur, renkli görüntülere sahne oldu.

Bazı katılımcıların ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerken, bazı katılımcılar da köprüdeki dubaların üzerine çıkarak fotoğraf ve video çekti. Gruplar halinde katılım sağlayan bazı yarışçıların ise grup veya derneklerine ait pankartlar taşıdıkları dikkati çekti.

Her yaş ve kesimden katılımcılar, yazdan kalma sıcak havayı da değerlendirdi. Katılımcılar bazıları yürüyerek bazıları da koşarak, kıta değiştirmenin keyfini yaşadı.

Katılımcılar, 8 kilometrelik parkuru Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inerek Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde tamamladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading