Yandex Metrica

İlkay Gündoğan tarihe geçti: Şampiyonlar Ligi kupası ilk defa bir Türkün ellerinde!

İlkay Gündoğan tarihe geçti: Şampiyonlar Ligi kupası ilk defa bir Türkün ellerinde!

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını Inter'i 1-0 mağlup eden Manchester City kazandı. Böylece tarihte ilk kez Türk kökenli bir futbolcu Şampiyonlar Ligi finalinden zaferle ayrılmış oldu.

Spor

23.01.2024, 22:22

Atatürk Olimpiyat Stadı ikinci kez ev bir İngiliz ve bir İtalyan takımının finaline sahne oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, Manchester City forması giyen Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan ile Interli milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, şampiyonluk kupası için karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi'nde çılgın gece: 10 gol var kazanan yok Şampiyonlar Ligi'nde çılgın gece: 10 gol var kazanan yok Haberi Görüntüle

İLKAY GÜNDOĞAN TARİHE GEÇTİ

Manchester City'nin Inter'ı 1-0 yenerek kupayı kazandığı finalde, İlkay Gündoğan sahaya City'nin kaptanı olarak çıktı. 90 dakika sahada kalan İlkay, kupayı kaldıran ilk Türk kökenli futbolcu olarak tarihe geçti.

Felipe Melo'dan Fenerbahçelileri çıldırtacak paylaşım Felipe Melo'dan Fenerbahçelileri çıldırtacak paylaşım Haberi Görüntüle

DORTMUN'LA KAYBETMİŞTİ

İlkay Gündoğan, 2012-2013 sezonunda da Borussia Dortmund formasıyla final oynamış ancak Bayern Münih'in 2-1 kazanmasıyla sahadan kupasız ayrılmıştı.

"Devler Ligi"nde daha önce Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading