Yandex Metrica
SON DAKİKA
İLK KEZ BİR TÜRK YAPACAK! UEFA Şampiyonlar Ligi kupası Türk futbolcunun elinde yükselecek

İLK KEZ BİR TÜRK YAPACAK! UEFA Şampiyonlar Ligi kupası Türk futbolcunun elinde yükselecek

İLK KEZ BİR TÜRK YAPACAK! UEFA Şampiyonlar Ligi kupası tarihte ilk kez bir Türk futbolcunun elinden kalkacak. Dünyadaki tüm futbolseverlerin yakından takip edeceği ve maçın İstanbul'da oynanacak olması heyecan uyandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi kupası final maçında Manchester City'den İlkay Gündoğan ile Inter'den Hakan Çalhanoğlu, dev kupayı kulüplerinin müzesine götürmek için kıyasıya rekabet edecek.

Spor

23.01.2024, 21:00

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tarihte ikinci kez ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, 10 Haziran Cumartesi günü İngiltere temsilcisi Manchester City ile İtalya'nın Inter takımı kozlarını paylaşacak.

Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan ile Inter'de forma giyen A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu, kupayı kulüplerinin müzesine götürmek için sahaya çıkacak.

Final maçından zaferle ayrılacak iki Türk futbolcudan biri, kupayı kaldırmaya hak kazanacak ve böylece her iki durumda da "Devler Ligi" kupası, tarihte ilk kez Türk kökenli bir futbolcunun elinden yükselecek.

Oosterwolde transferinde işler ciddi! Fenerbahçe'den resmi açıklama geldi Haberi Görüntüle

4 TÜRK FİNAL HEYECANI YAŞADI

Bu sezona kadar 4 Türk kökenli futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yükselen takımın kadrosunda bulunurken, İstanbul'daki organizasyonda Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan'ın forma giymesiyle bu sayı 6'ya çıkacak.

Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamadı.

Arda Turan'ın 2011 ile 2015 yılları arasında formasını giydiği İspanya ekibi Atletico Madrid, 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Madrid derbisinin yaşandığı finalde Real Madrid, Atletico Madrid'i 4-1 yenerek kupayı kazandı.

Nuri Şahin, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'un formasını giydiği dönemde, 2012-2013 sezonunda finalde oynadı. Alman takımlarının karşılaştığı finalde Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Hamit Altıntop, Almanya'nın Bayern Münih ekibiyle 2009-2010 sezonunda "Devler Ligi" finaline çıktı. İtalya'nın Inter takımı, Bayern Münih'i 2-0 mağlup ederek kupayı havaya kaldıran taraf oldu.

Yıldıray Baştürk ise Almanya'nın Bayer Leverkusen ekibiyle 2001-2002 sezonunda finalde mücadele etti. İspanya temsilcisi Real Madrid, finalde Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek şampiyonluğu elde etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading