Yandex Metrica

"İlk hedef İtalya"

"İlk hedef İtalya"

A Milli Takımın Antalya kampında soruları yanıtlayan Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı, İtalya ile oynayacakları 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası açılış maçının ilk hedefleri olduğunu açıkladı.

Spor

23.01.2024, 17:30

A Milli Futbol Takımı'nın Antalya kampında Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Milli  formanın  her şeyin üzerinde olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, "Kulübümüzde ne kadar büyük bir başarı yakalasak da orada yakaladığımız başarının üzerinde duygularla buraya geliyoruz. Buradaki hayallerimiz başka oluyor, çok güzel bir ortam var her zamanki gibi. Ailelerimiz de kampa dahil oldu belirli süreliğine o da bizi mutlu etti. Hocamıza teşekkür ediyoruz, bizi rahat ettirmek ve mutlu etmek adına her zaman yanımızda. İki gün dinlenmemiz olduktan sonra tekrar hedeflerimiz doğrultusunda konsantre olup kampımıza başlayacağız. Her şey yolunda mutlu, sağlıklı, huzurluyuz. İnşallah başarılı bir sürecin başladığını düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.
 

"İlk hedef İtalya"

İlk hedeflerinin İtalya maçı olduğunun altını çizen tecrübeli golcü, "Birinci hedefim İtalya maçı, kesinlikle İtalya maçını düşünerek o maçı almamız gerek, genel fotoğrafa bakmamız gerek. Ne kadar bundan etkilenmeyiz desek de insanın bilinçaltı diye bir şey var, etkileniriz. Takımımızın öncelikli hedefi İtalya maçı, genel değil tek tek bakıyoruz. Türk halkımızın böyle sıkıntılı süreçlerde tutunduğu bir dalız. Her şekilde bizimle beraberler, kötü ve iyi sonuç olabilir ama niyetimizin iyi olduğunu biliyorlar. Dualarını esirgemesinler, gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz." düşüncelerini belirtti. 

"Korkumuz yok, saygımız çok"

Burak Yılmaz, "Merih Demiral, İtalyan savunmacılara senin gollerini gösterdiğini söyledi. Senden çekiniyorlar mı?" sorusu üzerine ise, "Çekinme, korkma olayı çok fazla gündeme gelmeye başladı. Kimse kimseden çekinmiyordur. Herhangi bir korkumuz yok, saygımız çok büyük ama gözümüzde büyütmüyoruz. Maçın öneminin ne denli sert geçeceğinin farkındayız. İtalya defansı ile ekol olmuş bir takım. Onun da bilincindeyim. Çekinme ya da korkma olmaz. Baskı her zaman bana iyi gelmiştir. Maça kadar yaratabildiğiniz kadar baskı oluşturun belki daha iyidir." şeklinde konuştu.

"Şenol Güneş'in etkisi çok"

Geçmişte çok sıkıntılı durumların yaşandığını belirten Burak, "Hiç kimseden bir şeyi saklamayacağız. Başarısız bir dönem de vardı, çok da genç arkadaşımız milli takıma, dünya futboluna kazandırıldı. Geçmişteki hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık, milli ruhun ortaya çıkmasında siz basın mensupları da pay sahibisiniz. Milli maç haftası dediğiniz haftalar oluyor. Geçmişte öyle olmayabilir, eleştiri olarak söylemiyorum bizler ya da sizler ama son dönemde Şenol hocanın etkisi çok büyük, çok başka. Şenol hoca ile ilgili konuşmaya başlarsam iki gün konuşurum. Milli havanın artmasında, saha içindeki oyundan ziyade sizin bizlere verdiğiniz destek çok etkili." değerlendirmesinde bulundu.

"Her şeyi yaşadım; kovuldum,şampiyon oldum" 

Kariyerinde başına her şeyin geldiğini belirten Burak yılmaz,"Futbolun her şeyini yaşadım, kovuldum, kiralık gittim, en yüksek bedelle transfer oldum, gol kralı, şampiyonluk.. Kötüyü de çirkini de biliyorum. Ama çok da şükrediyorum. Çok da güzel bir kariyer olduğunu düşünüyorum. Futbolun her şeyini biliyorum, o yüzden bazı problemleri aşabileceğimi düşünüyorum. Geçmişte 'Galatasaray'a dönmek istiyorum' dedim olmadı, 'Beşiktaş'ta bırakmak istiyorum' dedim olmadı. Ne söylesem olmayacak, istemediğim bir şeyi söyleyelim tersi olsun. Artık söylediklerime biraz daha dikkat ediyorum. Lille de mi kalırım, gider miyim bilmiyorum şu an tamamen Avrupa Şampiyonası'na konsantre oldum. Teklifler var mı derseniz var, güzel teklifler de var ama bugün İtalya maçını düşünüyorum. Bizler çok büyük başarı yakaladık, ama bugün itibarıyla Lille şampiyonluğunu kapatıyoruz, sizlerin de kapatmasını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Zeki Çelik: "İtalya maçını kazanmak istiyoruz"

Güzel bir hazırlık dönemi geçirerek turnuvaya hazır olmak istediklerini söyleyen Zeki Çelik, İtalya maçını kazanmak istediklerini açıkladı.

Şenol Güneş ile milli takımın çıkışını da değerlendiren Zeki, "Şenol hoca geldikten sonra birçok kez bizimle toplantı yaptı, ülkemizin bizden neler beklediğini anlattı, bu duyguyu bize aşıladı. Çok destek oldu. Bu yönden takım arkadaşlarım da olumlu sinyal aldı, yavaş yavaş başarı gelmeye başladı." dedi.

"Burak Yılmaz'a şampiyon oluruz demiştim"

Burak Yılmaz'ın transfer olurken  kendisine sorduğu 'PSG şampiyon olmazsa kim olur?' sorusuna verdiği  'biz oluruz' cevabının gerekçesini anlatan Zeki, "Üç senedir orada oynuyorum, ilk sene ikinci sırada bitirdik, ikinci sene dördüncü sırada bitirdik. Tüm takımları bildiğim için böyle bir şey söyledim. Takımımız da çok kaliteliydi, Burak ağabey ve birkaç transfer oldu. Böyle hissettim böyle söyleme ihtiyacı duydum." açıklamasında bulundu.

Yusuf Yazıcı: "Bizden çekiniyorlar"

Milli takım kamplarına hep büyük bir özlemle geldiklerini belirten Yusuf Yazıcı, herkesin birbirini çok sevdiğini ve güzel bir arkadaşlık ortamı olduğunu dile getirdi. Şuan milli takımda bulunan çoğu oyuncuların en üst düzeyde oynadığını kaydeden Yazıcı,"Rakipleri bildiğimiz gibi onlar da bizi çok iyi biliyor. Potansiyelimizin farkındalar, bizden biraz olsun çekiniyorlar. Üçümüz Fransa'da oynuyoruz onlar da bizim böyle bir başarıyı gösterdikten sonra potansiyelimizin farkında." dedi.

Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında İtalya ile oynayacaklarını hatırlatan Yusuf, "İtalya da kimlerle oynayacağını biliyor, oyuncuların neler başardığının onlar da farkında. Sahaya çıktığımızda halkımızın tek yürek olduğunu hissedebiliyoruz. Bize güvensinler, destek olsunlar her ne olursa olsun arkamızda dursunlar. Başaramayacağımız bir şeyin olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading