Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'dan taraftarı heyecanlandıran söz! İngilizler haye

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'dan taraftarı heyecanlandıran söz! İngilizler haye

Son dakika haberleri... İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı, gelecek sezonun planlarını açıkladı. Ilıcalı hedeflerini şampiyonluk olduğunu vurguladı.

Spor

10.02.2024, 21:05

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de coşkuyla karşılanan Hull City'in sahibi Acun Ilıcalı, ilk geniş röportajını DailyMail'e verdi.

Uluslararası turnuvalarda İngiiltere'yi desteklediğini belirten Acun, "1990 Dünya Kupası'nda İngiltere'nin başarısını çok iyi hatırlıyorum. Gascoigne ve Lineker'li kadro... O dönemki marşı bile ezbere biliyorum. İngiliz futboluna her zaman ayrı bir sevgim oldu. Bir takım sahibi olmak benim hayalimdi. Maddi imkanım oluşunca İngiltere'den takım almaya karar verdim. İngiliz futbolunun damarlarımdaki kana karışmasını istiyordum." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi Haberi Görüntüle

ACUN ILICALI: HULL İSTANBUL GİBİ

"Uzun bir süre kulüp baktım. Hangisi bana daha uygun olur, satın alma imkanım olabilir mi diyerek... 5 kulübü araştırdım. Hull City'yi Premier Lig zamanlarından biliyordum. Gidip şehri ve kulübü görmek istedim. İlk olarak Haziran 2021'de gittim. İndiğim ilk andan itibaren kendimi çok iyi hissettim. Stadyumu ve insanları çok sevdim. Şehre karşı da büyük bir sevgi oluştu içimde. Hull'da da İstanbul'daki Boğaz Köprüsü gibi Humber Köprüsü var. Bu da kaderin bir başka işareti bence. Şehri ve kulübü gezdikten sonra yanımdaki kardeşime döndüm ve dedim ki; "İşte bu benim şehrim ve benim takımım."

Galatasaray, Portekizli gol canavarının peşinde! 44 maçta 32 defa ağlar... Haberi Görüntüle

'LEİCESTER CİTY GİBİ OLABİLİRİZ'

"Başarının bir yılda geleceğini söyleyemem ama gelecek sezondan itibaren yüksek bir konsantrasyonla Premier Lig'e yükseleceğimizi düşünüyorum. İlk hedefimiz bu. Premier Lig'e çıkarsak düşmeye aday takımlardan olmayacağız. Amacımız ilk 6'ya oynamak olacak. Hull City'nin Leicester City'den eksik bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Leicester'ın geçtiğimiz yıllardaki performansını takdir ediyorum. Bir sonraki Leicester City olmaya adayız. Hull City olarak kupalar kazanma potansiyeline sahibiz."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Macaristan maçı değerlendirmesi Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE İNSANLAR FUTBOL HASTASI'

Hull City taraftarlarının güzel ülkemde, Türkiye'de tatil yapabilecekleri planlar yapıyoruz. Türkiye'deki insanlar futbol hastası, İngiltere futbolunu da çok seviyorlar. Benim satın almam sonrasında Hull City'ye de büyük bir ilgi oluşmuş durumda. Bunlar daha başlangıç. İleride torunlarımıza Hull City ile Türkler arasındaki bu bağı gururla anlatacağız.

Trendyol Süper Lig'in en değerli takımı kim? Süper Lig'in en... Haberi Görüntüle

ACUN: HAYATIM DİZİ OLUR

"Milyonda bir yaşanacak türden bir hayatım oldu. 20 yaşında evlendim, 21 yaşında baba oldum. 22 yaşında annemi ve babamı Trafik kazasında kaybettim, o arabada kızım da vardı ama 15 kırıkla kurtuldu. 23 yaşında motosiklet kazası geçirdim, yanımdaki arkadaşım hayatını kaybetti. 24 yaşında iflas ettim ve işsiz kaldım. Tüm bunlara rağmen hayata karşı asla olumsuz olmadım."

Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Fountas'a büyük darbe: Hayalleri yıkıldı Haberi Görüntüle

'TARİH YAZMAK İSTİYORUM'

"Hull'daki ilgi beni çok etkiledi. Bir ilgi bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Bu beni 10 kat daha motive etti. Hayalim bir kulüp sahibi olmaktı, şimdi ise bu kulüple başarılı olmayı hayal ediyorum. İngiliz futbolunda tarih yazmaya odaklanmış durumdayım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading