Yandex Metrica

Hırvat basketbolcu artık Malatya vatandaşı

Hırvat basketbolcu artık Malatya vatandaşı

Anadolu Efes'in 44 numaralı Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın daveti üzerine şehri ziyaret etti. Kendisine "Fahri Hemşehrilik Beratı" verilen Simon, yeni memleketini gezerek, halkla basketbol oynadı.

Spor

23.01.2024, 17:33

Anadolu Efes'in bu sezon kazandığı Avrupa ve Türkiye Lig'i şampiyonluk mimarlarından olan Krunoslav Simon, fahri  Malatyalı oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın davetlisi olarak şehre gelen Hırvat basketbolcu, turistik müzeleri gezdikten sonra halkla birlikte basketbol oynadı. Avrupa Ligi'nde kazanılan kupayı da Malatya'ya getiren Simon, belediye binasında kendisine verilen fahri hemşehrilik beratınının ardından duygularını paylaştı.

 

Malatya insanı çok sıcak kanlı

Şehre geldiği ilk andan itibaren çok etkilendiği ifade eden Simon, "Malatyalı insanların bana karşı nazik ve sıcak kanlı olduklarını gördüm. Misafirperverliklerinden dolayı onlara müteşekkirim. Malatya'ya geldiğim ilk andan beri çok mutluyum ve mükemmel bir gün geçirdim." açıklamalarında bulundu.

Malatya'yla ilgili internette yaptığı araştırmalarda kayısının dikkatini çektiğini dile getiren Simon, şunları kaydetti:

"Zaten deplasman maçlarına gittiğimde tanımadığım birçok kişi 'Malatyalı' lakabım yüzünden bana çok fazla kuru kayısı getirdi. O yüzden Malatya denince aklımda ilk olarak kayısı simgesi canlanıyor. 

Neden 44 numara ?

Krunoslav Simon, 44 numaralı formayı giymesiyle ilgili anısına anlatarak, "İlk geldiğimde 4 numaralı formayı istiyordum ama kaptanımız Doğuş Balbay giyiyordu. Müsait olmadığı için ben de 44 numarayı giymek istedim. Sonra da insanlar bana 'Malatyalı' diye hitap etmeye başladı. 4 yıl önce ilk geldiğimde şaka olarak başladı ama bugün şakadan çıktı gerçekten büyük ve önemli bir şey oldu." düşüncelerini paylaştı. 

Türkiye'de 4'üncü sezonunu geçiren 35 yaşındaki basketbolcu, 44 numaralı formayı giydiğinden dolayı "Malatyalı" lakabıyla anılmıştı. Yeni Malatyaspor futbol takımının resmi twitter hesabı da kendisi için "Simon, Come to Malatya" tweti ile çağrıda bulunmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading