Yandex Metrica
SON DAKİKA
Helsinki zaferi sonrası Vitor Pereira: Futbolcular parayı unutur

Helsinki zaferi sonrası Vitor Pereira: Futbolcular parayı unutur

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 5-2 kazanılan HJK Helsinki maçından sonra açıklama yaptı. Pereira, özellikle 3 gol atan Enner Valencia'dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Spor

23.01.2024, 17:53

UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda HJK Helsinki karşısında 5-2 kazanmayı başardı. Maç bitiminde teknik direktör Vitor Pereira mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vitor Pereira, "Kesinlikle karakterli ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk. Adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Oyuna giren Arda Güler 16 yaşında, Fatih Yiğit Şanlıtürk 18 yaşında, Muhammed Gümüşkaya 20 yaşında. Altyapımızı tebrik etmek istiyorum. Tecrübeli oyuncuları tebrik etmek istiyorum, çok iyi bir takım ruhu sergilediler" dedi.

Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri belli oldu! Konferans Ligi'nde kura çekimi zamanı Haberi Görüntüle

“SAKATLIKTAN ÇIKTI 3 GOL ATTI”

Vitor Pereira, hat-trick yapan Enner Valencia hakkında da övgü dolu sözler sarf eden Pereira, "Çok mutluyum çünkü Fenerbahçe taraftarının takımlarını gruplarda görmek hakkıydı diye düşünüyorum. Valencia’yı da tebrik etmek istiyorum. Sakatlıktan çıktı 3 gol attı, bu herkesin yapabileceği bir şey değil" şeklinde konuştu.

Freiburg - Bayer Leverkusen maçı bugün mü, ne zaman? Freiburg... Haberi Görüntüle

“ÇOK BÜYÜK BİR TAKIM RUHU ORTAYA KOYDULAR”

Pek çok sakatlık ve benzeri sorunlarla baş ettiklerini belirten Portekizli teknik adam, "Maalesef sakatlıklardan dolayı canımız yandı ama bugün aslında başrolü sahada savaşan, çok koşan, mücadele eden oyuncuların hak ettiğini düşünüyorum. Çok büyük bir takım ruhu ortaya koydular. Umarım sakatlarımız da en erken şekilde dönerler. Taktikten ziyade takım ruhu yaratmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki taktik de çok önemli ama yarattığınız takım ruhu belirleyici oluyor. Bugün de bunun böyle olacağını biliyordum. Takımımın çok koşup savaşacağını biliyordum. Bu yüzden sonuçtan dolayı çok mutluyum; takımımız, kulübümüz ve taraftarlarımız için" diye konuştu.

Ali Koç garanti verdi! Fenerbahçe'nin önündeki 3 seçenek: Kötü, daha... Haberi Görüntüle

“BİZ ONLARA İNANIYORUZ”

Elindeki bütün futbolculara şans vermeye çalışan bir teknik direktör olduğunu söyleyen Pereira, konuşmasına şöyle devam etti:

"Daha önce de dediğim gibi ben kafasında ideal 11’i olan bir teknik direktör değilim. Ben elindeki bütün futbolculara şans vermeye çalışan, onları oynatmaya çalışan bir teknik direktörüm. Yaştan bağımsız olarak söylüyorum bunu çünkü bu gençler genç oldukları için oynamıyorlar, kaliteli ve karakterli oldukları için oynuyorlar. Biz onlara inanıyoruz. Onlar da tabii ki bu şekilde şans almaya devam edecekler am çalışmaya da devam etmeleri gerekiyor. Tevazulu bir şekilde devam etmeleri gerekiyor çünkü hayatta her zaman mütevazı olmalısınız."

Fenerbahçe Avrupa'da hangi takımla eşleşti ? Fenerbahçe'nin rakibi kim oldu?... Haberi Görüntüle

“KALİTELİ OYUNCULARI VAR”

Rakipleri HJK Helsinki hakkında da konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Organize bir takım. Gerçekten kaliteli futbolcuları var. Onlara bu sezonda başarılar diliyorum. Umarım bu şekilde devam edip gençleri de futbola kazandırırlar. Bu iki maçta iyi futbol oynayıp hak ettiğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu. Her gün yeni bir oyuncunun adını Fenerbahçe’yle görüyorum" diyen Vitor Pereira, "Bir veya iki oyuncunun ismi mutlaka çıkıyor. Benim için önemli olan antrenman, çalışmak, kalite ve karakter. Oyuncularda bunu görmek isterim. Enner’de de diğer oyuncularımda da bunu görüyorum. Kolay değil, üç günde bir maç yapıyoruz. Ama ben bu güçlü takım ruhunu görmek istiyorum takımımda" dedi.

Şampiyonluğa son 8 adım! İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kalan karşılaşmaları... Haberi Görüntüle

'MESUT HALA AYNI KİŞİ'

Mesut Özil ile ilgili gelen soruya Pereira, "Tabii ki Mesut gibi bir kariyer yapabilmeniz için muhakkak çok yetenekli, teknik anlamda çok kaliteli olmanız ve aynı zamanda çok güçlü bir kalitenizin olması gerekir. Onun oynadığı takımlarda oynamak, onun sergilediği seviyede futbol oynamak kolay değil. O hala aynı kişi. Çok çalışmak ve gençlere yardım etmek istiyor. Kendisi kaptanlarımızdan birisi. Top yuvarlandıktan sonra futbolcular parayı unuturlar, tutku için, içlerindeki ateş için oynarlar. Benim bu tarz oyuncularla edindiğim tecrübe bu" cevabını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading