Güreş Federasyonu'nda bayrak değişimi: Dünya şampiyonu başkan oldu!

Güreş Federasyonu'nda bayrak değişimi: Dünya şampiyonu başkan oldu!

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu efsane güreşçi Taha Akgül, Seçimli Olağan Genel Kurul'da rakibi Selçuk Çebi'yi geride bırakarak başkan seçildi.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu, Ankara’daki Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de gerçekleştirildi. Mevcut başkan Şeref Eroğlu’nun aday olmadığı seçimde, başkanlık için Taha Akgül ve Selçuk Çebi yarıştı. Kullanılan 288 oyun 189’unu alan Taha Akgül, federasyonun yeni başkanı oldu.

YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Abdullah Albunar üstlenirken, faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi. Taha Akgül başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Mesut Özarslan

Abdullah Şanlı

Arslan Narin

Murat Şahin

Hüseyin Kaya

Şems Sezal

İsmail Yağbat

İhsan Gürol Güzey

İbrahim Demirtürkoğlu

Ahmet Yıldırım

TAHA AKGÜL’ÜN SPORCULUK KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Paris 2024 Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanmasının ardından aktif sporculuk hayatını noktalayan Taha Akgül, Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Kariyerinde 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan Akgül, toplamda 15 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak Türk sporuna büyük katkılar sağladı.

GENEL KURULA ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Genel kurula, olimpiyat şampiyonu ve eski milli güreşçi olan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da katılım sağladı. Seçim sonucunda Selçuk Çebi, sayım devam ederken Taha Akgül’ü tebrik ederek centilmen bir davranış sergiledi.

Avatar
Berşan Taşkaya