Yandex Metrica

Giray Bulak'tan flaş açıklamalar! Benden başka kimse Trabzonspor'u şampiyon yapamaz

Giray Bulak'tan flaş açıklamalar! Benden başka kimse Trabzonspor'u şampiyon yapamaz

Son dakika haberleri... TRHaber'e konuşan tectübeli teknik direktör Giray Bulak, Trabzonspor başta olmak üzere yabancı oyuncu sınırı ve A Milli Takım'ı değerlendirdi.

Spor

23.01.2024, 17:55

ÖZEL HABER- FERHAT KIZILTAŞ

Türk futbolunun tecrübeli isimlerinden teknik direktör Giray Bulak ile geçmiş yıllarda görev yaptığı Trabzonspor ve Türk futboluna dair keyifli bir söyleşi yaptık.

Jackson Muleka derbide oynayacak mı? Fenerbahçe derbisinde Muleka forma giyecek mi? Jackson Muleka derbide oynayacak mı? Fenerbahçe derbisinde Muleka forma giyecek... Haberi Görüntüle

GİRAY BULAK İLE SORU-CEVAP;

Trabzonspor zor bir Roma eşleşmesini geride bıraktı ve elendi. Nasıl buldunuz başlangıcı?

>Trabzonspor’un Roma’ya elenmesi sürpriz değil ama eleyebilirdik. Çünkü 2 maçta da iyi oynadık. İtalyan ekip daha profesyonel yönetiliyor ve öyle oynuyorlar. Trabzonspor uzun yıllar şampiyon olamadı ama her zaman yarışta olan bir kulüp olarak ayakta kaldı. Anadolu'da Trabzonspor'un gösterebildiği sürekliliği gösteren hiç bir takım olmadı. Bu noktada Trabzonspor'un lige çıktığı yıldan bu yana şampiyonluğa oynaması ve 4 büyük kulüpten biri olarak anılması kolay bir hadise değil. Tebrik etmek lazım.


Abdullah Avcı'ya başarılı görüyor musunuz? Kadroya katılan yıldızlar oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabiiki başarılı.Geldiğinde bu takımın sorunları belliydi. Yönetim de transferleri yaparak hocanın elini güçlendirdi.

Gervinho,Coneilus,Hamsik gibi yıldızlar takıma katıldı. Ben genelde yaşlı oyuncuların takıma katılmasına taraf değilim. Trabzonspor birçok oyuncu aldı.

Çok fazla para harcamaya karşı olan biri olarak futbolcuların hangi şartlarda alındığını bilmiyoruz ama bunları hesaba katarsak Trabzonspor kendi öz kaynaklarını yetiştirip,satan ve borcunu azaltması gereken bir takım olmalı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Bugün bakacağız, yarın oynayabilir! Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Bugün bakacağız, yarın oynayabilir! Haberi Görüntüle

'ŞAMPİYON OLMAZSAN NE OLACAK'

Bu transferler size ancak şampiyon olduğunuz zaman avantaj sağlayabilir. Yarın bunların ödemesi yapılacağı zaman şampiyon olmazsanız ne olacak? Sırtınıza mali külfet binecek ve o zaman sorunlarla boğuşulacak.

Icardi'den Fenerbahçe'ye manidar paylaşım! Bitiş düdüğünü bekledi Icardi'den Fenerbahçe'ye manidar paylaşım! Bitiş düdüğünü bekledi Haberi Görüntüle

UĞURCAN ÇAKIR VE ABDÜLKADİR ÖMÜR'ÜN AVRUPA'YA TRANSFERİ GECİKTİ. SİZCE GİTMELİ MİYDİ?

Bence gitmelilerdi. Uğurcan belki de transfer olsaydı dalgalı performans sergilemezdi. Çünkü aklı Avrupa'da kaldı. Yusuf Yazıcı gitti, o kaldı. Bu çocuklar da oralara gitmek istedi. 

Abdülkadir Ömür'ün performansı ise daha çok aşağı indi. Sakatlık olabilir ama şu an takımda fazla oynamıyor. Formasından uzak kalması onu 20 milyon Euro'lardan aşağı çekecektir.

Aynı durum Uğurcan için de geçerli. Çıkış yapan oyuncuların satılması gerekir ama bunlar yerine 35 yaşında adam alacaksınız o  zaman buna karşı çıkarım.

Süper Lig'de Trabzonspor'un en iyi transferleri yaptığı söyleniyor, katılıyor musunuz?

Hala takımlar transfer yapmaya devam ediyor. Trabzonspor'un geniş bir kadrosu oldu ve eksiklerini iyi kapattı ama Beşiktaş da iyi isimler aldı.

İngiltere Premier Lig'de baskın: Yıldız futbolcu maçın ortasında tutuklandı! İngiltere Premier Lig'de baskın: Yıldız futbolcu maçın ortasında tutuklandı! Haberi Görüntüle

TRABZONSPOR'DA FARKLI BAŞKANLAR GÖRDÜNÜZ. AHMET AĞAOĞLU'NU NASIL BULUYORSUNUZ?

Ben kulüp performansına bakarım genelde. Yönetim ve hocaya çok bakmam. Asıl olan kulüptür. Kulüp ne kadar borçlandı, takım sahaya taraftar çekiyor mu? bunlara bakarım.

Mauro Icardi istatistikleri alt üst etti! Gol yemeyen sadece 3 takım kaldı Mauro Icardi istatistikleri alt üst etti! Gol yemeyen sadece 3... Haberi Görüntüle

BAŞKAN BEN ŞAMPİYON YAPACAĞIM DEDİ

Biz iki yıl önce şampiyon olabilirdik. Orada başkan takımı ben şampiyon yapacağım mantığı ile yola çıktığı için bu hale geldi. Ünal Karaman'ın gönderilmesi haklı olabilir ama ondan sonra takıma deneyimli bir

hoca alınıp şampiyonluk alınabilirdi. Çok deneyimsiz biriyle devam etmek yönetiminin en büyük yanlışıydı.

Livakovic, penaltı için ilk kez konuştu! Livakovic, penaltı için ilk kez konuştu! Haberi Görüntüle

EDDİE NEWTON GELDİKTEN SONRA YERLİ BİR TRABZONLU HOCA OLARAK KIRILDINIZ MI?

Olmaz mı hiç? Tabii oldu.Trabzonspor'a başkan olan herkes benim arkadaşım,dostum ve benim kim olduğumu bilen insanlar. Maalesef aadiyet duygusu yüksek insanların orada olmasını istemediler.

Kırıldım. Ahmet Ağaoğlu,İbrahim Hacıosmanoğlu,Muharrem Usta Trabzon'dan çıkıp başkan oluyor da Trabzonspor'u çalıştırmış ve 10 yıl altyapılarında antrenörlük yapmış bir Giray Bulak mı Trabzonspor'da

hocalık yapamayacak.  Ahmet Ağaoğlu daha önce nerede başkanlık yaptı? Ben kendime yatırım yapan bir insanım ama maalesef biz kendi insanımızı sevmiyoruz,tutmuyoruz. 

Beşiktaş'ta ayrılık resmen duyuruldu Beşiktaş'ta ayrılık resmen duyuruldu Haberi Görüntüle

GİRAY BULAK: BENDEN BAŞKA KİMSE TRABZONSPOR'U ŞAMPİYON YAPAMAZ

Bu lafım çok iddialdır. Çünkü neden biliyor musunuz? Ben aldığım eğitimi biliyorum ve hala aynı sözümdeyim. 

Sadri Şener döneminde sportif direktör oldunuz ama kısa sürdü, neden bıraktınız?

Başkan kendi transferlerini yapıyordu. Ben de ayrılmak durumunda kaldım. Ben 20 sene önce Trabzonspor'u şampiyonluğa oynatıyordum ama ondan sonra bana bir teklif olmadı.

Beşiktaş dünyaca ünlü isimle görüşecek! Yeni teknik direktör adayı... Beşiktaş dünyaca ünlü isimle görüşecek! Yeni teknik direktör adayı... Haberi Görüntüle

ŞENOL GÜNEŞ ÇOK ELEŞTİRİLİYOR. EURO 2020'DE ÇOK KÖTÜYDÜK. BUNUN BEDELİ NE OLMALIYDI?

Formda hoca vardır formsuz hoca vardır. Tüm sıkıntıları bir teknik adamın sırtına yüklemek olmaz. Kural koyucu olarak Şenol Güneş orada bulunuyor. 
Bedel ödeme işini insanlara sormak lazım. Göndersen de kim gelecek? Aynı kişiler geliyor hep. 

2018'in şampiyonu amatör lige düştü! 2018'in şampiyonu amatör lige düştü! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU YETERLİ Mİ SİZCE?

Esasında bütün federasyonlar yeterli imkanlara sahiptir ama istenilen  yapılıyor mu buna bakmak lazım. Bana göre en iyi federasyon şu an voleybol federasyonu. Örnek alınabilir onlardan.
Birçok şeyin doğru yapılmadığı görülüyor zaten. 

Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu! Olimpiakos kafilesinde kimler var? Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu! Olimpiakos kafilesinde kimler var? Haberi Görüntüle

GİRAY BULAK YABANCI OYUNCU SINIRI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Fatih Terim yabancı sınırını 14'e çıkarınca birçok yerli futbolcu Avrupa devlerine gidecek düzeye geldi.Nasıl bakıyorsunuz bu duruma?

SON DAKİKA | Galatasaray'dan flaş açıklama: Yeni sözleşmeler bugün imzalanıyor SON DAKİKA | Galatasaray'dan flaş açıklama: Yeni sözleşmeler bugün imzalanıyor Haberi Görüntüle

Bana göre Fatih Terim'in o kararı futbolun bu hale gelmesinde etkili oldu.Ben katılmıyorum. Doğrusu 5+3 şeklinde olabilirdi. 

Avrupa Ligleri'nde oynayan birçok kaliteli oyuncu var. Neden karşısınız?

Oynatmazsanız giderler tabii. Biz gönderiyoruz,Avrupalı yetiştiriyor ve sonra parayla almaya çalışıyoruz.

Neden altın pahalı da kömür ucuz? Çünkü altın yoktur,kömür çoktur. 

Bence daha radikal kararlar alınmalı ve daraltılmalı. Türk futbolcusunun oynaması lazım. 10 tane yabancı olmaz. 

Yerli oyuncu rekabete girmek istemiyor. Serbest olsa daha iyi olmaz mı?

Türkiye'de oyuncu yetiştiren kaç tane yeterli hoca var? iyi oyuncular var elimizde ama oynatmıyoruz. 30 milyon genç var.

Sergen Yalçın,Ersun Yanal,Vitor Pereira ve Fatih Terim olmak üzere birçok antrenör serbestlikten yana. Sınırlamaya karşı çıktılar. Haklılar mı?

Karşı çıkarlar tabii. Herkes kendini düşünüyor. Türk futbolunu düşünen yok. Size sormak istiyorum 4 büyüklerde milli takımda oynayan kaç tane Türk var? Eskiden sadece bu takımlardan milli kadro yapılırdı. 

Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü Avrupa'da rahat oynuyor. Türkiye'de kalsa körelmez miydi?

Bunları Avrupalı oynatıyor. Sen de oynayarak gitmiyorlar. Farkında değildik Merih'in. Takımlarımız oynatmıyorsa ne yapsınlar? Oyuncuya değer verilmezse gider tabi. 

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu Babel'in yerine oynuyor. İyi oynayanın kimliğine bakılır mı ?

O zaman Onyekuru olsa Kerem oynar mıydı? Zeki Çelik İstanbulspor'dan Lille'e gidiyor da biz neden oynatmıyoruz. Son 10 yılın en önemli futbolcuların çoğu yabancı ama ben 20 sene öncesini saysam yerli

oyuncuların çoğunu sayarım.  Sen kendin yetiştir.Avrupa'ya daha iyi şartlarda sat. 

Altınordu mesela kendi oyuncusuna değer vermeyen Türk takımları olduğu için kendi oyuncularını yurt dışına göndermeye çalışıyor. Sen güvenip yatırım yapmıyorsun.

Galatasaray Trabzonlu olan Halil Dervişoğlu'nu transfer etti. Nasıl değerlendirirsiniz?

Halil'i keşke Trabzonspor alsaydı. Çok uğraştılar ama olmamıştı. Gelişebilecek bir oyuncu. Milli takıma da çok faydalı olacağını düşünüyorum. 

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü: Dünyaca ünlü bir hoca... Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü: Dünyaca ünlü bir hoca... Haberi Görüntüle

"TFF'NİN ŞU ANKİ KURALI HERKESİ AFALLATTI"

8+6 sınırı kabul edilemez. 8+1 yaparsan oyuncu da rahatlar hoca da. Takımlar dengesizce yabancı aldığı TFF bu kurala giriyor. 

Biz eğitim vermiyoruz. Almanya'da Yozgat ve Zonguldaklı gurbetçi ailelerden oyuncu çıkıyor. Çünkü herkese eşit bakıp, değer veriyorlar.

Galatasaray Süper Lig  şampiyonluğu için Süper Kupa'dan vazgeçti! Galatasaray Süper Lig şampiyonluğu için Süper Kupa'dan vazgeçti! Haberi Görüntüle

TRABZONSPOR EFSANESİ ÖZKAN SÜMER İLE UNUTAMADIĞINIZ ANINIZ VAR MI?

Özkan hocayla binlerce anımız var. O zamanlar Antalya'da hazırlık kampındayız. Isparta'ya maç yapmaya gidiyoruz. Polisler gelmiş yedek kulübesinde oturuyor.Hoca yaklaştı ama polisler hiç kalkmıyordu. Sonra yanlarına yaklaşarak "Siz daha soyunmamışsınız" şeklinde esprili ifade kullanmıştı.

Lemi Çelik ile ilgili de vardı. 1990'da Barcelona'da 7-2 kaybetmiştik. Döndük Fenerbahçe'yi İstanbul'da 5-3 yendik. Özkan hoca Lemi'ye takılıyordu. Herkese "Bakın arkadaşlar Lemi sihirbaz oldu. Nasıl da topu kaybediyor" demişti. 

Futbolun cılkı çıktı! Kupayı kaybeden takımın taraftarı oyuncusunu kırbaçladı Futbolun cılkı çıktı! Kupayı kaybeden takımın taraftarı oyuncusunu kırbaçladı Haberi Görüntüle

SÜPER LİG'DE ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA SİZCE KİM FAVORİ?

Ben Trabzonpor,Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray sanki kadrosunu henüz kuramadı ve ne vereceği bilinmiyor oyuncuların. 

Basketbol tarihinde benzeri görülmedi! Maçlar artık parkede oynanmayacak! Neden cam zemin? Basketbol tarihinde benzeri görülmedi! Maçlar artık parkede oynanmayacak! Neden cam... Haberi Görüntüle

SON OLARAK MİLLİ TAKIM'IN 2022 DÜNYA KUPASI ŞANSINI NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

Biz grupta en avantajlı takımız. Norveç ve Hollanda'yı yendik. Bu akşamki rakip  Karadağ Yugoslav ekölüne sahip zor bir takım. Bu maçı kazanırsak büyük avantaj olur ve ondan sonra Hollanda ve Norveç maçları da bizim için taktik maçları olur. Averaj ve beraberlikler düşünülür. Karadağ maçı bana bakılırsa gruptan çıkma maçıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading