Yandex Metrica
SON DAKİKA
Galatasaray yeni projesiyle taraftarı heyecana soktu!

Galatasaray yeni projesiyle taraftarı heyecana soktu!

Son dakika haberleri... Galatasaray, Türkiye'de sporu yenilikçi teknolojiler ve girişimler aracılığıyla ileri seviyeye taşımak için "1905 Ventures" Girişimcilik Merkezi'ni kurdu.

Spor

23.01.2024, 18:07

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Galatasaray başkan yardımcısı Bikem Kanık, 1905 Ventures Program Direktörü İhsan Elgin ve İstanbul Portföy Genel Müdürü Yiğit Arslan katıldı.

"1905 Ventures" programı kapsamında sağlanacak fonla, spor alanında yenilikçi teknoloji fikirleri desteklenip, hayata geçmesi sağlanacak. Ortaya çıkan ürünlerin Galatasaray Kulübü bünyesindeki iş kollarında denenerek girişimin hızlı bir şekilde büyümesi ve yatırımcılarla daha kolay şekilde buluşması hedefleniyor.

Adana Demirspor Sivasspor'a patladı: 4 gollü görkemli galibiyet Haberi Görüntüle

1905 VENTURES PROGRAMI NEDİR?

Proje kapsamında 15 Kasım'a kadar spor alanında girişimcilik başvuruları alınacak. Yapılacak değerlendirmelerin ardından uygun görülen fikir ve ürünlere 2022'nin ilk günlerinde yatırım yapılması planlanıyor.

Programla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan kulüp başkan yardımcısı Bikem Kanık, hayata geçirdikleri projeden dolayı heyecanlı olduklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı camianın ilkleri yapmak ve öncü olmak gibi özellikleri bulunduğunu aktaran Kanık, "Spor, sağlıklı yaşam ve eğlence alanındaki yenilikçi teknoloji girişimleri için bir buluşma noktası oluşturmak amacındayız. Bu amaçla '1905 Ventures' adı altında bir hızlandırma programı ve bir girişim sermayesi yatırım fonu oluşturuyoruz." dedi.

Mert Hakan Yandaş'tan Union Saint-Gilloise maçı açıklaması: Aynı iştahla oynayıp... Haberi Görüntüle

BİKEM KANIK: KAZANMAK İÇİN ÇAĞIRIYORUZ

1905 Ventures'in yatırımcıları inovatif spor teknolojileri ile buluşturmayı hedefleyen yenilikçi bir girişim sermayesi fonu olduğunu vurgulayan Kanık, "Girişim sermayesi yeni bir alan değil ama spor özelinde çok fazla fon mevcut değil. Bu sektöre vereceği katkılar yadsınamaz. Dünyada da spor, medya ve eğlence sektörleri özelinde çok fazla özelleşmiş girişim sermayesi fonu yok. Birkaç büyük kulübün fonları var. Bu konuda hem Türkiye'mizin girişimci sistemine yeni bir alan oluşturmak hem de bu alanda inovatif fikirlere çalışma platformu sunmak istiyoruz. Burada amacımız tek yönlü değil. Bugüne kadar Galatasaraylıları hep destek için çağırdık ama bugün ilk kez bizlerle kazanmak için çağırıyoruz. 1905 Ventures'le Türkiye'de spor sektörünün ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz yeni fikirlerin hayata geçmesine liderlik etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading