Yandex Metrica

Galatasaray Sneijder'i unutmadı

Galatasaray Sneijder'i unutmadı

Galatasaray, eski futbolcusu Wesley Sneijder'in doğum gününü es geçmedi. Türkiye kariyerinde 10 kupa kazanan Hollandalı için, sosyal medyadan video paylaşıldı.

Spor

23.01.2024, 17:32

Galatasaray tarihinin unutulmaz 10 numaralarından olan Wesley Sneijder 37 yaşına bastı. Sarı-kırmızılı kulüp, sosyal medyadan eski futbolcusunun attığı en güzel golleri paylaşarak "Bugün, kazandığı 8 kupa ve attığı 46 golle Galatasaray formasıyla unutulmaz anlar yaşatan Wesley Sneijder'in doğum günü! İyi ki doğdun Wes!" sözlerine yer verdi. 

Daha önceki açıklamalarında Galatasaray'dan isteyerek ayrılmadığını belirten Sneijder, 2017-2018 sezonunda takımı çalıştıran İgor Tudor tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Sözleşmesi feshedilen Hollandalı, Galatasaray'ı çok sevdiğini açıklayarak sözleşmesinde yazan tazminat bedelini  almayarak taraftarların saygısını kazanmıştı.

O dönem çok eleştirilen bu karar sonrası Tudor önderliğinde  lige fırtına gibi giren Galatasaray, üst üste yaşadığı puan kayıpları sonrası Hırvat hocayı gönderip, yerine efsane teknik direktörü Fatih Terim'i göreve getirerek 21.lig şampiyonluğunu elde etmişti. 

5 sezon 10 kupa

5 sezon Türkiye'de futbol oynayan Wesley Sneijder, Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig başta olmak üzere tüm kulvarlarda toplam 175 maça çıktı.

Hollandalı eski futbolcu, 45 gol ve 44 asistlik performansına ek olarak 2 Süper Lig, 3 'er de Türkiye Kupası ve Süper Kupası elde ederek toplam 10 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading