Yandex Metrica
Galatasaray'ın eski yıldızı Abel Xavier İstanbul'da müslüman olduğunu açıkladı: Huzuru İslam'da buldum

Galatasaray'ın eski yıldızı Abel Xavier İstanbul'da müslüman olduğunu açıkladı: Huzuru İslam'da buldum

Son dakika haberleri... Galatasaray'ın eski stoperi Abel Xavier, müslüman oluş hikayesini anlattı. İstanbul'daki ezan sesinin kendisini etkilediğini belirten eski futbolcu, huzuru islamda bulduğunu itiraf etti.

Spor

23.01.2024, 19:10

Galatasaray ve Portekiz milli takımının eski oyuncularından Abel Xavier, İstanbul’da geçirdiği günlerin İslam’a bakışını tamamen değiştirdiğini ve Müslüman olmasında büyük etkisi olduğunu açıkladı.

Türkiye'de futbol oynadıktan sonra müslüman olmayı düşündüğünü aktaran Xavier, "Doğduğum Mozambik’in kuzeyinde büyük bir Müslüman nüfus var ama ailemde Hristiyan Katolikler de vardı. Ben de Katoliktim. İslam’ı da biliyordum ama bazı şeyleri sadece bilmek yeterli olmuyor, bazen onu yaşamak gerek. Benim şansım Galatasaray’a transfer olmak, Türkiye’de yaşamak oldu. Türkiye’de futbol oynamış olmam, İslam’la ilgili bakışımı tamamen değiştirdi. İstanbul’da İslam’ı daha yakından tanıdım. Futbolu bıraktıktan sonra bir basın toplantısıyla Müslüman olduğumu duyurdum. Futbol oynarken bazı şeyleri çok fazla dile getirmiyorsunuz, yalnızca futbol oynamaya odaklandığınız için. Hayatta önemli olan barış ve huzur içinde yaşamak." ifadelerini kullandı.

Edin Dzeko ayrılık kararını açıkladı Haberi Görüntüle

ABEL XAVİER: EZAN BENİ RAHATLATIYOR

"Ezan Arapça olduğu için kelimeleri tam anlamıyorum ama ezanı dinlerken kendimi çok rahatlamış, huzurlu buluyorum. Ezan beni rahatlatıyor. Ne kadar dili anlamasam da o tınısı beni çok rahatlatıyor. İstanbul’da da ezanı sık sık duymak beni mutlu etti. İslam dininin ne kadar huzurlu, ne kadar rahatlatıcı bir din olduğunu gördüm. Huzuru ve özgürlüğü İslam’da buldum." 

Türkiye'den 6 kulübe FIFA'dan transfer yasağı gelmişti: O kulüp yasağın... Haberi Görüntüle

XAVİER: PARA KAZANAMADIM

"Çalıştığım teknik direktörlerle konuşursanız hepsi şunu söyler, ‘Abel Xavier çok çalışkandır, çok büyük bir profesyoneldir.’ Profesyonelliği hiç bırakmadım. Bazen kötü oynasam da her zaman elimden geleni yaptım. Yaptığım çılgınlık olarak adlandırılabilecek en büyük şey saçlarımı sarıya boyamamdır. Afrikalılar arasında saçını sarıya boyayan ilk futbolcuydum. Bir tabuyu kırdım. Çünkü o dönemde Afrikalılar arasında bu hoş karşılanmıyordu. Bu bir çılgınlık olarak adlandırılabilir ama bir insanı giydiği giysilerden ya da saçının renginden yargılamamak gerekir. Kafanızın içindekiler önemlidir. Ben de tüm insanlara böyle bakıyorum. Artık futbolcularla hem sportif hem de imaj haklarıyla ilgili kontrat yapılıyor. Futbolcular imaj haklarından da para kazanıyorlar. 22 sene önce kimsede olmayan imaj bende vardı ama parayı kazanamadım. (Gülerek)"

Kerem Demirbay kariyer rekoruna koşuyor Haberi Görüntüle

ABEL XAVİER: FATİH TERİM BAŞKAN OLABİLİR

"Fatih Terim, uluslararası arenada bilinen, karizması, geçmişi ve kazandıklarıyla Türk futbolu için önemli bir figür. Şu an yolları ayrıldı ama ileride tekrar teknik direktör olarak geri dönebilir hatta Fatih Terim Galatasaray’a başkan bile olabilir. Her zaman futbolun içinde olacaktır. Ona çok büyük bir saygım var, umarım tekrar görüşebiliriz. Galatasaray’dan ayrıldığımda bana mesaj da atmıştı." .

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading