Yandex Metrica

Galatasaray'dan TFF'ye yabancı çıkartması: "Türki'ler yabancı sayılmasın"

Galatasaray'dan TFF'ye yabancı çıkartması: "Türki'ler yabancı sayılmasın"

Süper Lig lideri Galatasaray'da süpriz projelere imza atılmaya devam ediyor. Sarı Kırmızılılar Türki Cumhuriyet'lerde top koşturan oyuncuların yabancı sayılmaması için girişimlerde bulundu

Spor

23.01.2024, 20:38

Habertürk'ten Çağatay Çelik'in haberine göre Galatasaray, TFF'nin kapısını çalarak Türki cumhuriyetlere dair bir öneride bulunacak. Sarı-kırmızılılar, Türki cumhuriyetlerin vatandaşlığına sahip futbolcuların, Spor Toto Süper Lig'de yabancı değil, yerli kontenjanından sayılmasını önerecek.

Sezon başlından beri bu proje hakkında çalışmalar yapan Galatasaraylı idareciler, TFF'ye Portekiz ve Brezilya arasındaki ilişkiyi örnek gösterecek. Portekiz ve Brezilya arasındaki özel anlaşmalara göre her iki ülke vatandaşlarının, her iki ülke arasında vize almadan serbestçe hareket edip, herhangi bir çalışma iznine gerek duymadan çalışmalarına olanak tanıyor. Bu anlaşma yüzlerce futbolcuyu da doğrudan etkiliyor.

Benfica'dan peş peşe 5. galibiyet

 Dünyanın yurt dışına en çok futbolcu ihraç eden ülkesi olan Brezilya'nın en çok oyuncu gönderdiği ülke de yine Portekiz oldu. FIFA ile organik bağı bulunan Uluslararası Futbol Araştırmaları Merkezi'nin (CIES) raporuna göre Brezilya'dan yurt dışına çıkan 1219 futbolcunun 231'inin adresi Portekiz oldu.Brezilyalı futbolcular, tarihsel ve kültürel nedenlerden dolayı Portekiz'de yabancı statüde sayılmıyor. Portekiz'in Brezilya'da üç yüzyılı aşan süre boyunca sömürgeleştirme politikası bulunurken kolonyal dönemin ardından ise iki ülke arasında dil, kültür ve vatandaşlık haklarında anlaşmaya gidildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading