Yandex Metrica

Galatasaray'dan Oğulcan kararına tepki

Galatasaray'dan Oğulcan kararına tepki

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun sarı-kırmızılı futbolcu Oğulcan Çağlayan'ın eski kulübü Çaykur Rizespor'la yaşadığı uyuşmazlıkla ilgili verdiği karara tepki gösterdi.

Spor

23.01.2024, 17:45

Ali Sami Yen Spor Komleksi Türk Telekom Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Rezan Epözdemir, TFF Tahkim Kurulunun başkan ve üyelerini istifaya davet etti.

TFF bünyesindeki hukuk kurullarının güvenilirliğinin tartışmalı olduğunu savunan Rezan Epözdeir şu ifadeleri kullandı:

"Oğulcan Çağlayan Galatasaray'ın çok saygın bir futbolcusudur. Kimse Galatasaray'ın futbolcusunun hakkını yiyemez. Türk futbolu ve herkes için adaleti savunmaya devam edeceğiz. Galatasaray, Türk sporunun mihenk taşıdır. Bu mücadelemizde lümpen bakış açısına her zaman dur diyeceğiz. Bir yanda kurumlarla birlikte uzlaşma çabamıza devam edeceğiz, Galatasaray'a karşı yapılan hiçbir haksızlığa ise boyun eğmeyeceğiz." 

Son dakika... Fenerbahçe felaketin eşiğinden döndü! Tur için hala umut var Son dakika... Fenerbahçe felaketin eşiğinden döndü! Tur için hala umut... Haberi Görüntüle

'HASMANE VE RÖVANŞİST BİR KARAR'

TFF'yi kaosa sürükleyen aktörlerle ilgili hukuki ve fiili mücadelenin devam edeceğini bildiren Epözdemir, "Hukuki yollara başvuruyoruz. Hasmane ve rövanşist yaklaşımla verilen bir karar olduğunu düşünüyoruz. Niçin oldu? Yakın zamanda gerçekleşen genel kurul ve süreçle beraber resmin bütününe baktığınızda, bu kararın niçin verildiğini görebilirsiniz. Galatasaray olarak Tahkim Kurulunun başkan ve üyelerinin istifasını istiyoruz. Galatasaray'ın resmi iradesi budur. Aleniyet var. Sayın Murat Balcı, Emine Yazıcıoğlu, Osman Baturhan Dursun, Haluk Sonsuz, Eyüp Kul, Murat Erbilen ve Abdürrahim Güneşdoğdu'nun vakit geçmeksizin istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kurulun istifasını talep ediyoruz. 40 gün içinde taban tabana zıt karara imza atan üyeler hakkında görevi kötüye kullanmaktan en kısa sürede savcılığa şikayetçi olacağız" ifadelerini kullandı.

Tahkim Kurulunun daha önce Oğulcan'ın 6 maçlık cezasını 3'e indirdiğini ancak 1 milyon 200 bin avroluk tazminattan Galatasaray Kulübü ile oyuncunun sorumlu tutulduğunu belirten  Rezan Epözdemir, "Bu karar bizi çok şaşırttı. Çünkü emsali yok. Sözleşmesinin bitmesine 6 hafta kala oyuncunun mukavelesini haksız feshettiği belirtiliyor ancak tüm yılın ücreti talep ediliyor. Kulübümüz ve futbolcumuz bölge idare mahkemesine başvuru yaptı. Süreç devam ederken kulübümüzle ilgili transfer yasağı alınmış. Bunun üzerine Tahkim Kuruluna başvurduk. Tahkim Kurulu 40 gün önce, 'Transfer yasağını kaldırıyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Kesinleşmiş bir alacak olmadığı için kulüp adına transfer yasağını kaldırıyorum.' dedi. UEFA'ya da başvurup, 'Oyuncumuzun lisansıyla ilgili işlemleri yapmak istiyoruz. Bu çekişmeli alacaktır, bunu böyle kabul edin.' dedik. UEFA bu talebimize müspet yaklaştı. Akabinde TFF bu kez oyuncu bakımından vize ve lisans işlemlerini yapmadı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading