Yandex Metrica

Galatasaray'dan kovulan Tudor maaş almaya devam edecek

Galatasaray'dan kovulan Tudor maaş almaya devam edecek

2017-2018 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran ve 16.haftada alınan Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrası gönderilen İgor Tudor, 800 bin euro tazminatı kulüpten almayı başardı.

Spor

23.01.2024, 17:36

Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas, transfer yasağının kaldırılması için eski teknik direktör İgor Tudor'ın avukatı ile irtibata geçti.

2017-2018 sezonu ortasında alınan kötü sonuçlar sonrası takımdan gönderilen Hırvat hoca, sözleşmesinde yazan maddeleri fırsat bilerek Galatasaray'a tazminat davası açmıştı.

Göreve getirilen Fatih Terim'in sezon sonu takımı şampiyon yapmasının ardından kendisinin de bu başarıda pay sahibi olduğunu savunan Tudor, sözleşmesinde yazan maddeleri devreye sokarak Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) mahkemesine başvurdu.

Şampiyonlar Ligi'ne kalınması halinde 200 bin, Avrupa Ligi'ne gidilirse 100 bin Euro prim kazanacak maddesine güvenen Hırvat hoca, CAS tarafından haklı görülerek yıllık 400 bin Euro maaş ve faizlerle birlikte toplam 800 bin Euro kazandı.

Yeni transferlerin lisansının çıkarılması için geciken vergi borçlarını ödemesi gereken Sarı-kırmızılılar, son 3 yıldır kendisine ödeme yapılmayan Tudor'a bu ücreti ödemek zorunda kaldı.

Tudor'un tazminat davasını çözüme kavuşturan Galatasaray, bugünden itibaren yeni transferlere lisans çıkarabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading