Galatasaray'dan ayrıldı, Yunanistan'da parladı! Kariyer sezonu yaşıyor

Tete, Panathinaikos'ta kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. Galatasaray'da eleştrilen Brezilyalı, Yunan ekibinde rekor kırıyor.
Galatasaray’da beklenen performansı veremediği için yolların ayrıldığı Brezilyalı futbolcu Tete, Panathinaikos formasıyla adeta yeniden doğdu. Yunan ekibinde büyük çıkış yakalayan kanat oyuncusu, hem ligde hem Avrupa’da takımının en önemli kozlarından biri haline geldi.
FİORENTİNA'YI DEVİRDİ, REKORUNU KIRDI
Sezon başında 4 milyon 750 bin Euro bonservis bedeliyle Panathinaikos’un yolunu tutan 25 yaşındaki yıldız, yeşil-beyazlı formayla kariyerinin en skorer dönemini geçiriyor. Son olarak UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Fiorentina karşısında attığı golle takımına zaferi getiren Tete, bu sezonki gol sayısını 11’e yükselterek kendi rekorunu kırdı.
Bu sezon Yunanistan Süper Ligi, UEFA Avrupa Ligi elemeleri ve Konferans Ligi’nde toplam 41 maça çıkan Brezilyalı futbolcu, 11 gol ve 3 asistle dikkat çekici bir performans sergiledi. Yunanistan Ligi ve Konferans Ligi’nde beşer gol atan Tete, Avrupa Ligi elemelerinde de 1 kez fileleri havalandırdı.
PANATHİNAİKOS'TA PARLADI
Futbola Gremio altyapısında başlayan ve ardından Shakhtar Donetsk, Lyon, Leicester City ve Galatasaray gibi önemli takımlarda forma giyen Tete, en verimli sezonunu Panathinaikos’ta yaşıyor. Daha önce en iyi sezonunu 2021-2022’de Shakhtar Donetsk formasıyla 10 gol atarak geçiren Brezilyalı, bu sezon bu rakamı aşarak 11 gole ulaştı.
Galatasaray’da geçirdiği dönemde 45 maçta 3 gol ve 4 asistle beklentilerin altında kalan Tete, eleştirilerin hedefi olmuştu. Ancak Panathinaikos’ta tamamen farklı bir kimliğe bürünen Brezilyalı yıldız, takımını sırtlayan isimlerden biri haline geldi.
TR HABER
