Yandex Metrica

Galatasaray CHZ ile kasayı dolduruyor!

Galatasaray CHZ ile kasayı dolduruyor!

Son dakika haberleri... Spor kulüplerinin son yıllarda yatırım yaparak kazanç elde ettiği kripto para borsasında dev yükseliş devam ediyor.

Spor

23.01.2024, 18:13

PSG, Roma ve West Ham United ve Galatasaray gibi kulüplerin coin paralarını üreten CHZ dev ortaklıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Mustafa Cengiz döneminde GAL Token projesini hayata geçirerek kripto borsasına giren Sarı-kırmızılılar, önemli bir başarı elde ederek kasayı doldurdu.

Chiliz(CHZ) tarafından hayata geçirilen ve  Socios.com platformuna Eylül 2019’da dahil olarak yalnızca Türkiye’nin ilk Fan Token çıkaran kulübü olmasının yanı sıra, büyüyen Fan Token piyasasının dünyadaki öncülerinden biri olan Galatasaray 2021’in ikinci çeyreğinde $GAL Fan Token’ın gösterdiği performansla piyasaya damgasını vurdu.

Şubat 2020’de Socios.com mobil uygulamasında 10 TL fiyatla FTO’su (Fan Token Arzı) gerçekleştirilen Galatasaray Fan Token’ı GAL, bu süreçte önce Chiliz.net borsası, daha sonra yerli kripto para işlem platformu Paribu, son olarak da global kripto para borsası OKEx’te işleme açılarak hizmete sunuldu.

Global seviyede büyük bit talep gören  $GAL’ın 15 Mayıs tarihinde 24 saatlik işlem hacmi 220 milyon Dolar’ın üzerine çıkarak rekor kırdı.

Ayrıca Türkiye'de Başakşehir, Göztepe ve Trabzonspor gibi kulüpler de Socios ortaklığında kripto para borsasında işlem görmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading