Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransızlar Cengiz Ünder'in başarısını manşete taşıdı

Fransızlar Cengiz Ünder'in başarısını manşete taşıdı

Son dakika haberleri... Altınordu'nun altyapısından çıktıktan sonra önce Roma, sonra da Marsilya takımına transfer olan Cengiz Ünder başarısından söz ettirmeye devam ediyor.

Spor

23.01.2024, 18:21

Fransa'nın en çok takip edilen medya kuruluşu L’Equipe, Galatasaray ile Marsilya arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde Altınordu ve Cengiz Ünder ile ilgili iki sayfalık analiz bir haber yayınladı.

Gazetecii Mathieu Gregoire, Marsilya'da forma giyen Türk yıldızın  Altınordu’nun İzmir Torbalı'daki Metin Oktay Yerleşkesi’ne gelerek oyuncu hakkında bilgiler aldı.

Gazetede yer alan habere göre; Altınordu Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen Cengiz Ünder, kendisine her zaman güvendiğini belirterek, “Bugün A Milli Takım ve Avrupa hayallerimi gerçekleştirdiğim için gururluyum. Çocukken babamla beraber tamir dükkanında çalışırdım, kamyonların tamirinde kendisine yardımcı olurdum" dedi.

Akademi Ligi’nde oynarken bir karşılaşmadan sonra Galatasaray tarafından davet edildiğini hatırlatan milli oyuncu, “Galatasaray tarafından İstanbul’a davet edildik. Akademi takımına karşı oynadığım maçın ardından kalmamı istediler. Her zaman arkamda duran babam, genç yaşımda beni bir başıma İstanbul’da bırakma konusunda kararsız kaldı ve olmadı" diye konuştu. 

Kasımpaşa maçı öncesi Galatasaray'a iyi haber: Milli futbolcu tamamen iyileşti Haberi Görüntüle

SEYİT ÖZKAN: CENGİZ'E ÇOK HAKSIZLIK YAPILDI

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fransız gazetecinin kırmızı-lacivertli kulüp ile Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü sorularını da cevaplandırdı.

Cengiz Ünder’i fiziği küçük diye bir türlü genç takımlara seçmediklerini hatırlatan Başkan Özkan, “Cengiz Ünder ile U14, U15, U16 ve U17 kategorilerinde defalarca Türkiye şampiyonalarına gittik, şampiyonluklar ve ikincilikler kazandık. Fiziği küçük diye Cengiz’i bir türlü Genç Milli Takım'a seçmiyorlardı. Biz de Cengiz’e haksızlık yapıldığını, seçmeleri gerektiğini söylüyorduk. Cengiz 17 yaşında A takımda başarıyla oynamaya başlayınca, U18 Genç Milli Takım'a seçildi" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Türk futbolcuların Avrupa’da daha fazla boy göstermeye başladığını dile getiren L’Equipe yazarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önceleri Türk oyuncuları yurt dışına daha az gidiyordu. Son yıllarda bu sayı giderek artmaya başladı. Arda Turan ile başlayan serüvende Leicester City’de forma giyen Çağlar Söyüncü, Marsilya’da oynayan Cengiz Ünder, Lille’de oynayan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı yine devre arasında Arminia Bielefeld’e transfer olan Burak İnce var. Burak Yılmazlı Lille PSG’ye rağmen Fransa’da şampiyon oldu. Bu durum bizi gerçekten çok etkiledi. Transfer döneminde birçok ismin Fransız kulüplerinin listesinde olduğunu biliyorum. Türkiye’den Uğurcan Çakır, Berke Özer gibi isimler kulüplerin transfer listesinde yer alıyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading