Yandex Metrica

Formula pilotu Fernando Alonso İstanbul Park'ta tarihe geçti!

Formula pilotu Fernando Alonso İstanbul Park'ta tarihe geçti!

Son dakika haberleri... Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın zaferiyle sonuçlanan Türkiye Grand Prix'sinde Fernando Alonso 7 sene sonra bir ilke imza attı.

Spor

13.02.2024, 21:57

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si sıralama turlarında Alpine takımı ile 6.olan yılların tecrübesi Fernando Alonso, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un 10 sıra grid cezası ile birlikte yarışa 5. sıradan başlayarak 7 yıl sonra bir ilk yaşadı.

Daha önce 2014 yılında ilk 5'te yarışa başlayan 40 yaşındaki İspanyol pilot, 7 yıl sonra Türkiye GP'de 5.sıradan piste giriş yaptı.

Kariyerinde 2 defa dünya şampiyonu olan Fernando Alonso, İstanbul Park hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Alonso, en son 2011'de burada yarıştığını belirterek, pistin geçmişte hatırladığı gibi olduğunu ve verimli bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Öte yandan Formula 1  direktörü Michael Masi, Türkiye Grand Prix'sinin ilk turunda Fernando Alonso'yla Pierre Gasly arasında yaşanan temas sonrasında Pierre Gasly'nin ceza aldığını ve Gasly'nin olayda "tamamen suçlu" olan taraf olarak değerlendirildiğini söyledi.

Brezilya'nın efsanesi 58'lik Romario yeşil sahalara geri dönüyor Brezilya'nın efsanesi 58'lik Romario yeşil sahalara geri dönüyor Haberi Görüntüle

FERNANDO ALONSO'NUN PİSTTEN ÇIKTIĞI AN;

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading