Yandex Metrica
SON DAKİKA
Formula'nın  Türkiye'ye katkısı: 400 milyon Dolar

Formula'nın Türkiye'ye katkısı: 400 milyon Dolar

Son dakika haberleri... Tüm dünyada ilgiyle takip edilen Formula 1 Türkiye Grand Prix'si ülke ekonomisine büyük etki bıraktı.

Spor

23.01.2024, 18:06

İstanbul Park'ta yoğun bir katılımla gerçekleşen Formula 1 Türkiye Grand Prix'si ülke ekonomisine olumlu anlamda yansıdı.

Ajansspor'un haberine göre; Dünya'nın en büyük spor organizasyonlarında olan Formula 1 Turkish GP toplam 3 günde sponsorluk,bilet ve yayın gelirleri olmak üzere 400 milyon Dolar katkı sağladı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği yarışta 2 milyar insanın TV başında  100 bin seyircinin de İstanbul Park'ta yer aldığı öğrenildi.

Mercedes ve Ferrari olmak üzere tüm takımların sosyal medya hesabından paylaşılan İstanbul, nefes kesen yarışlara yaptığı ev sahipliğinin dışında sosyal medyadaki paylaşımlarla da milyonlarla insana ulaştı.

Formula 1 resmi sosyal medya hesaplarının da çok sık paylaştığı görseller büyük ilgi çekerken; sadece Instagram'da 8 Ekim’den bu yana Türkiye ve İstanbul etiketleriyle 45 paylaşım yapıldı.

Dijital medyanın vazgeçilmez uygulamaları olan Facebook, Twitter ve Tik Tok’ta da bu fotoğraf ve videolar, etkileşimlerle beraber yaklaşık  500 milyon insana ulaştı. 

Almanya'da yüksek güvenlik harekatı! EURO 2024 için dış tehditlere hazırlık... Haberi Görüntüle

Bu hafta maç yok mu? 29,30,31 Mart Cumartesi-Pazar Süper Lig'de... Haberi Görüntüle

FORMULA 1 İSTANBUL'DA SÜREKLİ Mİ YAPILACAK?

Geçen sene 9 yıllık aradan sonra ilk kez yapılan Formula 1 Türkiye Grand Prix'si bu yıl da yapılarak 2 kez üst üste düzenlenmiş oldu.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, her yıl bu yarışların İstanbul'da yapılması için devreye girmesi bekleniyor.

Türkiye’de yapılan yarışlardan memnun kalan Formula 1 yetkililerin de 10 senelik bir anlaşmaya sıcak baktığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading