Formula 1 efsanesine şantaj: Tehdit ettiler! Aralarında Türk isimlerde var!

Almanya'da Michael Schumacher'in ailesine yönelik şantaj davasında, ailenin özel fotoğraflarını yayımlamakla tehdit eden üç kişi hapis cezasına çarptırıldı. Aile, verilen cezaları hafif bulup kararı temyize götüreceklerini açıkladı.
Almanya'da Formula 1 efsanesi Michael Schumacher ve ailesine yönelik gerçekleşen şantaj davasında önemli bir karar alındı. Schumacher’in özel fotoğraflarını yayımlamakla tehdit eden üç kişi, aileden toplamda 13 milyon sterlin talep etti. Bu kişilerden biri Türk çıkarken, mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldılar.
DAVANIN DETAYLARI
2013 yılında Fransa'da geçirdiği kayak kazasından sonra bitkisel hayata giren Michael Schumacher'in tıbbi fotoğraflarının sızdırılması, dünya genelinde büyük bir yankı uyandırmıştı. Aile, bu fotoğraflar karşılığında şantaj tehdidiyle milyonlarca sterlinle karşı karşıya kaldı.
ŞANTAJ ÇETESİ
Dava sürecinde, baş sanık olarak Schumacher’in eski koruması Markus Fritsche gösterildi. Fritsche, aileye şantaj yapmak amacıyla Yılmaz Toztürkan ve onun bilişim uzmanı oğlundan yardım aldı. Fritsche, Schumacher’in bin 500 fotoğrafını ve 200 videosunu internette yayımlamakla tehdit ederek aileden büyük bir miktar para talep etti.
CEZALAR VE TEPKİLER
Mahkeme, Toztürkan’ı üç yıl hapis cezasına çarptırırken, bilişim uzmanı oğlu için altı ay ertelenmiş hapis cezası verildi. Fritsche ise iki yıl ertelenmiş hapis cezası aldı. Schumacher ailesinin avukatı, verilen cezaları hafif bulduklarını ve kararı temyize götüreceklerini açıkladı.
FRITSCHE'İN ROLÜ
Markus Fritsche, Schumacher’in eşi Corina tarafından işe alındıktan sonra, efsanenin bakım sürecine sekiz yıl boyunca dahil oldu. Ancak aile, bakım sürecinde değişiklik yapma kararı aldığında, Fritsche bu durumu işten çıkarılma olarak algılayarak şantaj planını devreye soktu. Daily Mail'in haberine göre, Fritsche, hassas içeriklerin çoğunu Schumacher’in malikanesinden dört USB bellek ve iki sabit diskle alarak bu bilgileri kullanmayı hedefledi.
