Yandex Metrica

Formula 1'de sıralamalar belli oldu! Hamilton rekor kırdı

Formula 1'de sıralamalar belli oldu! Hamilton rekor kırdı

Son dakika haberleri... Formula 1'de yarın yapılacak dev yarış öncesi sıralama turlarını önde bitiren Lewis Hamilton rekor kırdı. Ayrıca Mercedes'in diğer pilotu Valtteri Bottas, Hamilton'ın cezası nedeniyle yarınki yarışa ilk cepten başlayacak.

Spor

23.01.2024, 18:06

1 Türkiye Grand Prix'sinde pole pozisyonu Bottas'ın oldu.

İstanbul Park'taki pist rekorunu iki kez tazeleyen Mercedes pilotu Lewis Hamilton, sıralama turlarını ilk sırada bitirmesine rağmen cezası nedeniyle yarışa 11. sıradan başlayacak.

Takım arakadaşı Bottas ise ilk sırada yer alacak. Max Verstappen ikinci sırada Leclerc ise üçte bulunuyor.

Fatih Terim, yenilgi sonrası ateş püskürdü: Saygı duyulacak bir adam gelsin! Fatih Terim, yenilgi sonrası ateş püskürdü: Saygı duyulacak bir adam... Haberi Görüntüle

HAMİLTON'DAN YENİ BİR REKOR

İstanbul Park'taki performansıyla alkış alan Sir Lewis Hamilton, 1.23'ün altına inen ilk pilot oldu: 1.22.868 dereceye imza atan başarılı pilot, "Çok iyi bir seyirci var, onları görmek şahane, buraya geri dönmek çok güzel. Pist tamamen çok farklı, yol tutuş açısından iyi. Hala ıslak yerler vardı, lastikleri ısıtmak kolay değildi" görüşlerini belirtti.

Türkiye'deki seyiriclerin çok iyi olduğunu dile getiren Hamilton, "Onları görmek şahane! Türkiye'ye, İstanbul'a geri dönmek çok güzel. Çünkü geçen sene burada inanılmaz bir yarış geçirdik. Geri döndük. Tamamen farklı bir pist olmuş. Yol tutuşu gerçekten harikaydı" ifadelerini kullandı.

Şirketlere açık kapı: Yönetim futbol kulübünü devrediyor Şirketlere açık kapı: Yönetim futbol kulübünü devrediyor Haberi Görüntüle

BOTTAS: İSTANBUL PARK ÇOK KEYİFLİ

Yarınki dev yarışa ilk sıradan başlayacak Valtteri Bottas ise  "Oldukça iyiydi. Şartlar kolay değildi Q1'de. Limitlerde sürdük. Son bölümde bile hala biraz asfaltta ıslaklık vardı. İyi turlar elde ettim. Son sektörde önden kayma nedeniyle biraz zaman kaybettim ama turum gerçekten çok iyiydi" dedi.

İstanbul Park'ta sürüş yapmaktan çok keyif aldığını aktaran Bottas, "Takım olarak tam plana göre gittik. Minimum cezayla başlayacak Lewis, ben de pole pozisyonunda olacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Haberi Görüntüle

FORMULA 1 TÜRKİYE GRAND PRIX SIRALAMASI;

1- Lewis Hamilton (Mercedes) (10 sıralık grid cezasından dolayı yarışa 11’inci sırada başlayacak)
2- Valtteri Bottas (Mercedes)
3- Max Verstappen (Red Bull)
4- Charles Leclerc (Ferrari)
5- Pierre Gasly (AlphaTauri)
6- Fernando Alonso (Alpine)
7- Sergio Perez (Red Bull)
8- Lando Norris (McLaren)
9- Lance Stroll (Aston Martin)
10- Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
11- Sebastian Vettel (Aston Martin)
12- Esteban Ocon (Alpine)
13- George Russell (Williams)
14- Mich Schumacher (Haas)
15- Carlos Sainz (Ferrari) (Grid cezasından dolayı yarışa son sıradan başlayacak)
16- Daniel Ricciardo (McLaren)
17- Nicholas Latifi (Williams)
18- Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
19- Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)
20- Nikita Mazepin (Haas)


Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde yarışI yarın saat 15.00’de başlayacak. Dev organizasyon S Sport'tan canlı yayınlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading