Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fenerbahçe, yabancı sınırının artmasını istedi! Resmi başvuru yapıldı

Fenerbahçe, yabancı sınırının artmasını istedi! Resmi başvuru yapıldı

Son dakika haberleri... Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, yeni sezonda uygulanacak yeni yabancı sınırına karşı çıktığını açıkladı.

Spor

23.01.2024, 19:01

Fenerbahçe yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş, Türkiye Basketbol Federasyonunun Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde gelecek sezondan itibaren takım kadrolarında bulunacak yabancı oyuncu sayısının en fazla 3 olması kararını kabul etmediklerini söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün kadın basketbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Danabaş,  "Biz daha fazla yabancıya olanak sağlayacak formülün peşindeyken böyle bir durumla karşılaştık. Bu kararı kabul etmek mümkün değil, akılcı bir karar olduğuna inanmıyoruz. Bu kararın düşünülerek alınmış bir karar olduğuna inanmıyorum. Fenerbahçe'yi olduğu üst düzey noktadan aşağı ve yüksek potansiyelinin altına çekmek üzere alınmış bir karar. Kabul etmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun ve Salih Uçan'dan Beşiktaş yönetimine olay sözler: Net... Haberi Görüntüle

Beşiktaş'ta beklenmedik ayrılık! Ara transfer aşısı Kartal'a tutmadı Haberi Görüntüle

MUSTAFA KEMAL DANABAŞ: BİZE DANIŞILMADI

"Türkiye'de ve Avrupa'da kadın basketbolu denince ilk akla gelen kulüp Fenerbahçe. Zaten Fenerbahçe yarıştığı her alanda zirveyi hedefler ve o branşın lokomotifi olur. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin hiçbir şekilde fikri alınmadan ve Fenerbahçe'ye danışılmadan yapılan bu kural değişikliğini bizim kabul etmemiz mümkün değil. Mevcut kuralda 6 yabancı oyuncu bulunuyor. Hiçbir şekilde bize danışılmadı, sadece kulüplerin genel menajerlerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Burada yabancı kuralı değişikliğiyle ilgili bazı fikirler alındı. Biz toplantıya katılan genel menajerimiz aracılığıyla kulübümüzün yabancı sayısının eksilmesi konusundaki bir girişime kesinlikle karşı olduğumuzu TBF'ye ilettik."

Xabi Alonso kararını verdi mi? Öğrencisini de yanında götürecek Haberi Görüntüle

'HİDAYET TÜRKOĞLU ÖNEMLİ ROL OYNAYACAKTIR'

Hidayet Türkoğlu'nun ligde ve NBA'de yıllarca forma giymiş bir isim olduğunu, yabancı oyuncuların basketbolun marka değerine katkısını çok iyi bildiğini belirten Mustafa Kemal Danabaş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Basketbol Federasyonunun ivedilikle bu kararı gözden geçirmesini ve geri adım atmasını talep ediyoruz. Sayın Başkan Hidayet Türkoğlu, basketbolda yabancı kuralının faydalarını bilen biri. Eminim kendisi kurmaylarıyla tekrar yapacağı toplantı ve görüşmeler sonucunda bu kararın değiştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Buna inanıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading