Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı! Avantajlı dönüyoruz

Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı! Avantajlı dönüyoruz

FC Dinamo Kiev ile Fenerbahçe 2022-2023 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçında karşı karşıya geldi. Temsilcimizin mutlak hakimiyetiyle geçen mücadele golsüz sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe İstanbul'da oynanacak rövanş maçında avantajlı bir skor elde etti

Spor

23.01.2024, 19:34

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında Dinamo Kiev ile deplasmanda golsüz berabere kalan Fenerbahçe, ikinci maç için avantaj sağladı.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Polonya'daki Miejski Stadı'nda oynanan müsabakaya etkili başlayan Fenerbahçe, ilk 20 dakikada rakip yarı alanda daha fazla göründü. Net olmayan birkaç pozisyonda sonuca gidemeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.

Galatasaray'da dengeler Mertens'e emanet! Sergio Oliveira'nın affedilmesinde büyük rol oynadı Haberi Görüntüle

RÖVANŞ HAFTAYA

İkinci yarıya ev sahibi ekip daha etkili başladı. Oyuncu değişiklikleriyle oyun üstünlüğünü yeniden ele alan sarı-lacivertliler, özellikle son 20 dakikalık bölümde rakibini kendi sahasına hapsetti. Bu bölümde bazı önemli pozisyonlar yakalayan ancak bunları golle sonuçlandıramayan Fenerbahçe, sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Mücadelenin rövanşı 27 Temmuz Çarşamba günü Ülker Stadı'nda oynanacak. 

Fenerbahçe kasayı doldurdu! İşte çeyrek final kazancı... Haberi Görüntüle

İŞTE MAÇIN İLK 11'LERİ

DINAMO KIEV: Bushchan, Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubinchak, Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, Verbic, Buyalskiy, Besedin.

FENERBAHÇE: Altay, Osayi, Serdar Aziz, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Arao, Joshua King, Rossi, Valencia

FC Dinamo Kiev ile Fenerbahçe 2022-2023 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçında karşı karşıya geliyor. FC Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçı canlı takibini www.trhaber.com.tr'den yapabilirsiniz.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe: 0-0 (İLK YARI OYNANIYOR)

Maçtan dakikalar:

1' Karşılaşmada ilk düdük çaldı.

2' Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Osayi-Samuel'in ortası, Joshua King'in uzağında kaldı.

6' Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Rossi ortasını yaptı. Ceza sahası içerisinde Joshua King'in kafa vuruşu üstten auta gitti.

12' Ferdi'nin kullandığı köşye atışında doğrudan kaleye yönelen topu kaleci çeldi. Devamında King'in vuruşu savunmadan tekrar kornere gitti.

15' Ferdinin ortasında arka direkte Valincia iyi yükseldi ancak hızlı davranan kaleci topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

15' Aynı dakikada İsmail Yüksek'in uzaktan şutu az farkla auta gitti.

(Fenerbahçe bu dakikalarda rakibini bunaltıyor)

20' Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun ortasında Valencia şutunu çekmek isterken savunma araya girdi. Pozisyon sonrası Fenerbahçeli futbolcular penaltı bekledi ancak hakem devam kararı verdi. Bu pozisyon sonrası Joshua King kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

(Maçın bu bölümünde Dinamo Kiev paslı oyunla maçı dengeledi)

27' Dinamo Kiev çok hızlı geldi. Sağ kanattan taşınan topta yapılan sert ortada kaleci ile karşı karşıya pozisyondaki Verbic topa dokunamadı.

29' Sol kanatta King'e yapılan sert harekette Fenerbahçe serbest vuruş kazandı. Rossi'nin doğrudan kaleye şutunda kaleci topu güçlükle kontrol etmeyi başardı. Pozisyon sonra kaleci yerde kalırken oyuncular arasında gerginlik çıktı. Pozisyon sonrası Joshua King Bushchan'ın oyonu başlatmasını engellediği gerekçesiyle sarı kart gördü.

33' Ferdi'nin ileri kat ederek çıkardığı sert şutu kaleci çift yumrukla uzaklaştırdı.

(Fenerbahçe bu dakikalarda maçtaki hakimiyeti yeniden ele alarak baskısını artırdı)

36' Fenerbahçe maçtaki en net pozisyonunu buldu. Paslaşmalarla ceza sahasına giren Sarı-Lacivertlilerde Rossi'nin içeriye çıkardığı topta İrfan'ın vuruşu King'den de sekerek kalecide kaldı.

(Fenerbahçe'de yeni transferlerden ön libero Arao, orta sahadaki pas trafiğinde bu dakikaya kadar önemli işler yaparken, Joshua King de baskılı oyunu, hırsı ve fizik gücüyle dikkat çekiyor)

44' Dinamo Kiev atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Atışın ardından defansın uzaklaştırdığı topta  Sydorchuk'un vuruşu farklı şekilde auta gitti.

45' Fenerbahçe'nin hucüma çıkarken kaptırdığı topta Dinamo çok adamla geldi. Sol kanattan içeriye kesilen topa Ferdi çok kritik bir müdahale yaparak olası bir golü önledi.

45+2' Valencia'nın sağ kanattan yaptığı ortada kaleci Bushchan, topu elinden kaçırdı. Dinamo Kiev savunması Fenerbahçeli futbolculardan önce son anda topu uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI: 0-0

46' Fenerbahçe ikinci yarıya sürpriz bir değişiklikle başladı. Savunma bölgesinde Serdar Aziz yerini Marcel Tisserand'a bıraktı!

48' Sol kanattan çizgiye inen Rossi, rakibini çalımlayarak sol çaprazdan sert bir şut çıkardı ancak kaleye paralel giden top taca gitti.

58' Dinamo Kiev'den kaptan Sydorchuk Rossi'ye yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.

64' Fenerbahçe'de 2 değişiklik birden. Teknik direktör Jesus İrfancan ve King'i kenara alırken Linconln ve Bruma'yı sahaya sürdü.

67' Bruma'nın pasında topla ceza alanı içinde buluşan Diego Rossi'nin şutu yandan auta gitti.

69' Dinamo Kiev etkili geldi, sol kanattan yapılan ortada müsait durumdaki Besedin'e doğru giden topta Szalai müthiş bir hamleyle topu uzaklaştırdı.

71'Kiev yine etkili geldi. Artem Besedin'in ceza alanı dışından plasesinde top direğin yanından auta çıktı.

72' Fenerbahçe'de 2 değişiklik daha. Arda Güler ve Serdar Dursun oyuna girerken Rossi ve Valencia kenara geldi. Böylece Fenerbahçe 5 oyuncu değişikliği hakkını da kulanmış oldu.

73' Artem Besein, Marcel Tisserand'a yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

74' Fenerbahçe etkili geldi! Kaleye uzak bir mesafede topla buluşan Arda Güler şutunu çekti. Top üstten auta çıktı.

(Fenerbahçe oyuncu değişikliklerinin ardından Arda Güler önderliğinde yeniden oyunun hakimi)

76' Fenerbahçe bu dakikalarda etkisini artırdı! Arda Güler'in pasında Lincoln sol çizgiden ortasını yaptı ancak kaleci yumrukla uzaklaştırdı.

78' Dinamo Kiev'de oyuncu değişikliği. Denis Garmash oyunda, Vitaly Buyalsky kenarda.

79' Baskıı iyice artıran Fenerbahçe'de Lincoln'un pasında Bruma sol çaprazdan müthiş bir plase çıkardı, kaleci Buschan güçlükle kornere çeldi.

80' Kornerden Lincoln'un ortasında Szalai topa yükseldi ancak son anda Kiev savunması golü engelledi.

85' Dinamo Kiev, hızlı çıktı. Ceza alanı içinde Arao son anda araya girerek mutlak bir golü önleyen isim oldu.

82' Kiev'de Vladyslav Vanat ve Syrota oyunda. Çıkan isimler Popov ve Verbic.87' Fenerbahçe'de Serdar Dursun rakibine yönelik hareketi nedeniyle sarı kart gördü.

MAÇ SONA ERDİ. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading