Yandex Metrica

Fenerbahçe Portekizli hoca ile prensipte anlaştı

Fenerbahçe Portekizli hoca ile prensipte anlaştı

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Paulo Fonseca ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

Spor

15.03.2024, 16:02

Fenerbahçe uzun bir arayışın ardından yeni teknik direktörünü buldu.

Son olarak geçen sezon İtalya Serie A'da Roma'yı çalıştıran Paulo Fonseca, yeni sezonda Fenerbahçe'nin teknik direktör olmaya çok yakın.

Kariyerinde Porto,Braga, Shakhtar Donest ve Roma gibi önemli takımları çalıştıran 48 yaşındaki teknik adam, en uzun süre Ukrayna'da görev yaptı.

2016-2019 sezonları arasında Shakhtar ile başarılı bir dönem geçiren Portekizli, 3'er Lig ve Ukrayna Kupası olmak üzere bir de Ukrayna Super Cup şampiyonluğu yaşayarak toplamda 7 kupa kazanma başarısı gösterdi.

2019 yazında İtalya Serie A devi Roma'nın teklifini kabul eden Fonseca, görev yaptığı 2 sezonda Avrupa kupaları,Serie A ve İtalya Kupası olmak üzere çıktığı 101 maçta 53 galibiyet,20 beraberlik ve 20 mağlubiyetlik bir performansa imza attı. 

Inter'in şampiyonluğu ile biten 2020-2021 sezonunu 62 puanla 7.sırada tamamlayan Portekizli antrenör, ilk geldiği 2019-2020 sezonunda ise ligi 70 puanla 5.sırada tamamlamıştı.

Menajeri yalanladı

Fenerbahçe'nin Fonseca ile anlaşmasına rağmen Portekizli hocanın menajerlik şirketi, "Paulo Fonseca'nın Fenerbahçe ile anlaştığına dair tüm haberler gerçek dışıdır. Türk kulübü ile herhangi bir görüşme olmamıştır." ifadelerini kullanarak anlaşmayı yalanladı.


Loading