Yandex Metrica

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine sayılı günler kalırken iki hocanın derbi taktiği belli oldu

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine sayılı günler kalırken iki hocanın derbi taktiği belli oldu

Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesinde Jorge Jesus ve Şenol Güneş'in derbi taktikleri ortaya çıktı.

Spor

23.01.2024, 20:39

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe evinde Beşiktaş'ı ağırlıyor. Nefesleri kesecek karşılaşma öncesinde iki teknik adam da taktiklerini oluşturmaya başladı. Basına açık idmanlardan alınan bilgiye göre, teknik adamların rakibi mağlup etme planı şöyle:

Teknik direktör Şenol Güneş, Ghezzal, Cenk ve Aboubakar'dan forvet hattı oluşturdu. Başarılı çalıştırıcı bu forvet hattıyla Fenerbahçe savunmasını ezip geçeceğini düşünüyor. Aboubakar'ın yükselen formuna da güvenen tecrübeli isim orta sahada da kilit görevi Salih Uçan'a verecek. Ön alan baskısı kuran Fenerbahçe'yi durdurmak için orta sahada birçok isim görevlendirecek olan siyah-beyazlılarda kalabalık bir 2. bölge bekleniyor.

Fenerbahçe-Olympiakos maçı saat kaçta, ne zaman bitecek? FB-Olympiakos'u 1-0 yenerse ne olur? Fenerbahçe-Olympiakos maçı saat kaçta, ne zaman bitecek? FB-Olympiakos'u 1-0 yenerse... Haberi Görüntüle

JESUS ÜÇLÜ SAVUNMADA ISRAR EDİYOR

Jorge Jesus, bu sezon kendine denk olan rakipleriyle oynadığı maçlarda 3'lü savunmayı tercih etti. Galatasaray derbisinde alınan 3-0’lık yenilgi sonrası uzun süre bu taktiği kullanmayan Portekizli hoca, Sevilla maçlarında yeniden 3’lü ile başladı.Sarı-lacivertliler, her iki karşılaşmada da daha iyi oynayan ve daha çok pozisyona giren taraf olmasına rağmen İspanyol rakibi karşısında Avrupa Ligi’ne havlu attı. Jorge Jesus, Beşiktaş maçı öncesi taktik provalarda farklı sistemleri deniyor. Yine de Portekizli için 3’lü savunmanın daha ağır bastığı öğrenildi.Orta sahada hakimiyeti ele geçirmeyi düşünen Portekizli, maçın da burada kopacağına inanıyor.

HÜCUM HATTI BELİRSİZ

Hücum hattında Enner Valencia’nın durumu kritik. B Planında Ekvadorlu yıldızın yanında Serdar Dursun ve İrfan Can’ın oynama ihtimalide bulunuyor. Ancak Arda Güler, Miha Zajc, Diego Rossi ve Emre Mor da 11’i zorluyor. Jorge Jesus’un, Batshuayi ve King’in sakatlığına rağmen kadro seçiminde en zor kararı, ileri 3’lüyü belirlemek olacak. Portekizli hocanın planı ise takım boyunu kısa tutmak, oyuncuların birbirine yakın oynamalarını sağlamak ve önde yıldırıcı presle rakibi hataya zorlamak. Ayrıca hafta boyunca yapılacak özel çalışmalarla duran toplar da önemli bir silah olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading