Yandex Metrica

EURO 2020'nin şampiyonu belli oluyor

EURO 2020'nin şampiyonu belli oluyor

Avrupa'nın en büyüğü bu akşam Londra'da belli olacak. EURO 2020 final maçında İtalya ve İngiltere bu akşam saat 22.00'de Wembley Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

Spor

23.01.2024, 17:38

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda perde Londra'da kapanıyor.

24 takımın katıldığı ve 11 ülkede düzenlenen turnuvada son ikiye kalarak final oynama hakkı elde eden İtalya ve İngiltere, telafisi olmayan bir maça çıkacaklar.

Hollandalı hakem Björn Kuipers'ün yöneteceği mücadelede toplam 60 bin seyircinin alınacağı öğrenildi. 

KULİS BİLGİSİ! Dursun Özbek, TFF Başkanı Büyükekşi'den özel istekte bulundu: Seçimi o tarihte yap! KULİS BİLGİSİ! Dursun Özbek, TFF Başkanı Büyükekşi'den özel istekte bulundu:... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE İLK KEZ 

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupa kazanamayan İngilizler, bu akşam bir ilke imza atmak istiyor.

Daha önce 1968 ve 1996'da yarı final oynayan İngiltere final oynayamadı.

Tarihinde 1966 Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan İngilizler, Avrupa Şampiyonası tarihinde ise ilk kez finale çıkma başarısı gösterdi.

Galatasaray Divan Kurulu'na damga vuran Süper Kupa teklifi: O tarihte kupayı kaldıralım! Galatasaray Divan Kurulu'na damga vuran Süper Kupa teklifi: O tarihte... Haberi Görüntüle

İTALYA İKİNCİYE GÖZ DİKTİ

EURO 2020'de ortaya koyduğu performansla göz dolduran İtalya, 1968'den bu yana ikinci kupasını almayı hedefliyor.

Dünya Kupası'nı 4 kez kazanan Gök-mavililer, Avrupa Şampiyonası'nda 2000 ve 2012'de finale kalmasına rağmen kupaya uzanamadı.

Milli futbolcuyu taşıyan uçak düştü: Kurtulan yok Milli futbolcuyu taşıyan uçak düştü: Kurtulan yok Haberi Görüntüle

28.RANDEVU

EURO 2020 finalistleri İngiltere ve İtalya daha önce 28 kez karşılaştı.

Oynanan 27 müsabakada İtalya 10, İngiltere 8 galibiyet alırken, 9 karşılaşma ise berabere bitti.

Gol sayılarında ise İngiltere'nin üstün durumda görünüyor. Şu ana kadar yapılan maçlarda İngiltere 33, İtalya ise 31 gol kaydetti.

En son 2018'de Wembley Stadı'ndaki hazırlık maçında 1-1 berabere kalan iki takım, yaklaşık 3 sene sonra tekrar kozlarını paylaşacak.

Jayden Oosterwolde sakatlığında son durum: Sahalara geri mi dönüyor? Jayden Oosterwolde sakatlığında son durum: Sahalara geri mi dönüyor? Haberi Görüntüle

YENİLMEDİLER

Fİnalistlerin EURO 2020'de hiç yenilmemesi dikkat çekti.

İtalya, finale oynanan 6 maçta 12 gol attı. Grup maçlarında kalesini gole kapatan İtalya, sadece 16 turundan itibaren 3 gol yedi.

Gruptaki üç maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran İngiltere, eleme turlarındaki skorer performansıyla gol sayısını 10'a çıkardı. Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngilizler, finale kadar kalesinde sadece bir gol gördü.

Galatasaray'da sezon sonu operasyonu! 4 isim yolcu... Galatasaray'da sezon sonu operasyonu! 4 isim yolcu... Haberi Görüntüle

KANE SKOR YÜKÜNÜ ALDI

İngiltere Milli Takımı'nda Harry Kane, EURO 2020'de attığı 4 golle en skorer futbolcu oldu. Raheem Sterling de 3 golle İngiltere'ye katkı sağladı.

Skor yükünün dağıldığı İtalya'da ise Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Manuel Locatelli ve Matteo Pessina ikişer gol attı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading