Yandex Metrica
SON DAKİKA
EURO 2020'de  ırkçılık skandalı

EURO 2020'de ırkçılık skandalı

İtalya karşısında kullanılan penaltıları gole çeviremeyen İngiltere'nin futbolcuları Bukayo Saka, Jadon Sancho ve Marcus Rashford ırkçılık saldırılarına uğradı.

Spor

23.01.2024, 17:38

İtalya'nın 53 sene sonra İngiltere'de şampiyonluğunu ilan etmesiin ardından yaşanan ırkçılık skandalı ülkede ses getirdi.

İngiliz taraftarlar seri penaltı atışlarında gol atamayan Bukayo Saka, Marcus Rashford ve Jadon Sancho'ya sosyal medya üzerinden ırkçılık yaptı.

Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması: 'Ümit Milli Takım'da daha fazla fırsat... Haberi Görüntüle

'NİJERYA'YA GERi DÖN'

Son penaltı vuruşunu kullanan ve kaleci Donnarumma'yı geçemeyen Bukayo Saka için taraftarlar sosyal medya hesabından maymun emojisi ile 'Ülkemden git', 'Nijerya'ya geri dön' ifadeleri kullandı.

Resim

BORIS JOHNSON: SORUMLULAR KENDİLERİNDEN UTANMALI

Yaşanan ırkçılık sonrası açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson saldırıları kınayarak, "İngiltere takımı, sosyal medyada ırksal olarak suistimal edilmeyi değil, kahraman olarak övülmeyi hak ediyor. Bu korkunç istismarın sorumluları kendilerinden utanmalıdır." ifadelerini kullandı. 

'DEHŞET VERİCİ'

Penatı kaçıran 3 futbolcuya yapılan saldırıları dehşet olarak yorumlayan İngiltere Futbol Federasyonu, ırkçı saldırılardan etkilenen oyuncuları desteklemek için her şeyi yapacaklarını ve sorumluların mümkün olan en sert cezaların verileceğini açıkladı. 

Dani Alves kefaletle hapisten çıktı! Haberi Görüntüle

Avusturya - Türkiye maçı bugün mü, ne zaman? Milli maç... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading