banner2

Eşcinsel futbolcu Dünya Kupası öncesi endişelendiğini itiraf etti

Son dakika haberleri... Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi milli futbolcunun eşcinsel çıkışı olay yarattı.

Spor 10.11.2021, 12:52 10.11.2021, 13:09
Abone ol
Eşcinsel futbolcu Dünya Kupası öncesi endişelendiğini itiraf etti

Önümüzdeki sezon Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi milli futbolcunun eşcinsel açıklaması şaşkınlık yarattı.

Avustralya Ligi ekibi Adelaide United forması giyen Joshua Cavallo, Katar'da gerçekleşecek dev organizasyon öncesi endişeli olduğunu itiraf etti.

Kendisinin eşcinsel olduğunu belirten sol bek oyuncusu, Katar'a gitmekten korktuğunu dile getirdi.

JOSHUA CAVALLO: ÖLÜM CEZASI VARMIŞ

Katar'da eşcinsellere ölüm cezası olduğu haberlerini okuduğunu iddia eden 21 yaşındaki oyuncu, " Çok korkuyorum ve Katar'a gitmek istemiyorum. Bu durum da beni üzüyor. Sonuçta Dünya Kupası, Katar'da oynanacak ve ülkesi için oynamak, bir profesyonel futbolcu için en büyük başarılardan biridir. Turnuvanın eşcinsellere destek vermeyen ve insan hayatını tehdit eden bir ülkede yapılması ürkütücü." ifadelerini kullandı.

BLATTER'DEN CEVAP

Katar'ın 2022 Dünya Kupası evsahipliği belli olduktan sonra dönemin FIFA Başaknı Joseph Blatter, "Eşcinseller Katar'dan bu kadar çekiniyorsa Dünya Kupası boyunca cinsel faaliyette bulunmazlar.  Böylece sorun da ortadan kalkar." ifadelerini kullanmıştı.

Kullandığı ifadeler sonrası tepkiler alan Blatter daha sonra özür dilemişti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!