Yandex Metrica

Enner Valencia kimdir, nereli, kaç yaşında? Enner Valencia hangi takımlarda oynadı?

Enner Valencia kimdir, nereli, kaç yaşında? Enner Valencia hangi takımlarda oynadı?

Son zamanlarda adından söz ettiren oyuncular arasında olan Enner Valencia kimdir, nereli, kaç yaşında? Enner Valencia hangi takımlarda oynadı? Enner Valencia'nın maaşı ne kadar?

Spor

23.01.2024, 17:51

Fenerbahçe’de top koşturan ve dünyanın tanıdığı futbolcu Enner Valencia, yetenekli sporculuk kariyeri sayesinde adından sıkça söz ettiriyor. Profesyonel futbolcunun oyununu beğenenler, özel hayatına ve futbol serüvenine dair detayları öğrenmek istiyor. Peki, Enner Valencia kimdir? Enner Valencia kaç yaşındadır? Enner Valencia hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor'dan taraftara büyük jest! Trabzonspor- Karagümrük maçı biletleri ücretsiz mi, nereden alınır? Trabzonspor'dan taraftara büyük jest! Trabzonspor- Karagümrük maçı biletleri ücretsiz mi,... Haberi Görüntüle

ENNER VALENCIA KİMDİR?

Tam adı Enner Remberto Valencia Lastra olan ünlü futbolcu 4 Kasım 1989 yılında dünyaya gelmiştir. San Lorenzo’da doğan Valencia, Esmeraldas, Ekvator’da doğmuştur. 2020 yılında kız kardeşinin silahlı bir çete tarafından rehin alınması sonucu stresli günler yaşayan Enner Valencia, nihayet polislerin 29 Ağustos’ta kız kardeşini bulmasıyla stresli günlerinden kurtulmuştur.

Avrupa devinden Arda Güler hamlesi!  Arda Güler'in babası ile görüştü Avrupa devinden Arda Güler hamlesi! Arda Güler'in babası ile görüştü Haberi Görüntüle

ENNER VALENCIA HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Enner Valencia, 2005-2008 sezonu içerisinde Caribe Junior altyapısı ile futbol kariyerine başlamış sonrasında West Ham United'da 2014-2017 yılları arasında top koşturmuştur. Kayıtlı olan skor çizelgesine göre 54 lig maçında 8 gol atmıştır. Sonraki zamanda Everton'da kiralık olarak top oynamış ve toplam 21 lig maçında 3 golün sahibi olmuştur. Tigres'te top oynadığı üç sezonda 90 lig maçında görev alan sporculardan olmuş ve 21 gol kaydetmiştir. 28 Ağustos 2020 yılında yıldız futbolcu Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe forması ile ilk golünü ise Trabzonspor maçında atmıştır. 

Süper Lig heyecanı devam ediyor! İşte 32. hafta programı... Süper Lig heyecanı devam ediyor! İşte 32. hafta programı... Haberi Görüntüle

ENNER VALENCIA HANGİ TAKIMDAN GELDİ?

Enner Valencia sırası ile CS Emelec U20 (Mart 2008), CS Emelec (Ocak 2010), CF Pachuca (Ocak 2014), West Ham United (Temmuz 2014), Everton (Ağustos 2016), West Ham United (Mayıs 2017), Tigres UANL (Temmuz 2017) ve Fenerbahçe (2020) takımlarında top koşturmuştur. 2012 yılından beri Ekvador milli takımının oyuncu kadrosunda yer almaya devam etmektedir. Everton'da geçirdiği bir sezonun ardından yeniden Meksika Ligi takımlarından Tigres UANL'ye transfer olan Enner Valencia, Fenerbahçe'ye bu takımdan transfer edilmiştir. Enner Valencia, 2021 yılında Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de 13 numaralı forması ile oynuyor. Güncel takımı Fenerbahçe olan Enner Valencia'nın takıma katılma tarihi 28 Ağustos 2020 iken sözleşmesinin bitiş tarihi 30 Haziran 2023'tür.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading