Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünya Kupası'nda tarihi olay! Türkiye'den geçerek yürüyerek Katar'a gidecek

Dünya Kupası'nda tarihi olay! Türkiye'den geçerek yürüyerek Katar'a gidecek

Son dakika haberleri... 2022 Dünya Kupası'na yürüyerek gitmeyi hedefleyen İspanyol Santiago Sanchez Cogedor, Edirne'ye ulaştı. Yeni hedefi Mardin'e ulaşıp, Katar'a geçmek...

Spor

23.01.2024, 22:10

Kış aylarında Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası maçlarını izlemek isteyen İspanyol sporsever  Santiago Sanchez Cogedor, tarihi bir olaya imza atıyor.

Ülkesi İspanya'dan yaya olarak yola çıkan 41 yaşındaki Cogedor, 6 ayda 3 bin kilometre katederek Türkiye'ye ulaştı.

Sanchez Cogedor, etrafı temizleyerek hem dünyadaki çevre kirliliğine dikkati çekmek hem de 2022 FIFA Dünya Kupası'nı yerinde izlemek için yılın başlarında, yaşadığı Alcala de Henares kentinden yola çıktı.

Yaklaşık 6 ayda 3 bin kilometre katederek Fransa, İtalya, Slovenya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Yunanistan'ı geçen çevreci gezgin, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Milli Takım'ın EURO 2024 formaları tanıtıldı Haberi Görüntüle

MARDİN'DEN KATAR'A GEÇECEK

Edirne'ye ulaşan Sanchez Cogedor, yolculuğu boyunca 3 ayakkabı eskitti.

Mardin'den Irak'a gidecek olan Sanchez Cogedor, Kuveyt'i geçmesi sonrası kasım ortalarında Katar'a ulaşmayı hedefliyor.

Güzergahı boyunca yine çevre temizliği yapmayı planlayan İspanyol futbolsever, güvenli olmayan bölgelerde toplu taşıma aracıyla yolculuğu tercih edecek.

Murat Sancak'tan olaylı derbi sonrası flaş çağrı Haberi Görüntüle

COGEDOR: İNSANLAR BENİ EVİNE DAVET ETTİ

Yürüyüş rotası olarak seçtiği İspanya-Katar arasını daha önce de bisikletle geçtiğini anlatan Sanchez Cogedor, şunları kaydetti:

"Bu rotayı daha önce çocuklara adayarak bisikletli olarak katettim. Bu yolculukta yine Edirne'den geçtim. Burada ve tüm yolculuk boyunca beni misafir edenler oldu. Normalde İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkıp yoluma devam edecektim ama biraz daha fazla yürüyerek Edirne'ye daha önce tanıştığım arkadaşları da görmeye geldim. Çok iyi dostluklar edindim. Onları da görmeye geldim. Dünya güzel bir yer. Hiç tanımadığım insanlar beni evlerine davet ediyor. Evlerinin anahtarlarını bana emanet ediyor, sofralarına davet ediyor. Bu yolculuk bana inanılmaz değerler kattı."

Edirne'de başta Selimiye Camisi olmak üzere tarihi ve kültürel mekanları gezen Sanchez Cogedor, İstanbul'a doğru yol aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading