Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dalic: Türkiye, Galler'den daha güçlü

Dalic: Türkiye, Galler'den daha güçlü

Dün oynadığımız Hırvatistan mücadelesi sonrası basın toplantısında konuşan konuk ekip Hırvatistan'ın teknik direktörü Zlatko Dalic, Türkiye'nin gruptan çıkabilecek seviyesi olduğunu gösterdi.

Spor

23.01.2024, 20:38

EURO 2024 Avrupa Kupası Elemeleri 2. Maçında Bursa'da oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan Hırvatlar'da grup liderliği sevinci yaşanıyor. Maç sonu basın toplantısında konuşan Dalic, Milli Takım'ımıza övgüler yağdırdı. Dalic, " "Takımıma teşekkür ediyorum, bizleri utandırmadılar. Çok zor, kaliteli ve değerli bir rakibe karşı oynadık ve maçı kazandık. İlk dakikalarda zorlandık, değerli kalecimiz sayesinde korkutucu pozisyonları atlattık ve sonrasında iki gol bulduk. Türk halkına da teşekkür ediyorum. Bizi misafirperverlikle ağırladılar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sağ kanatlarının iyi olduğunu vurgulayan Dalic, "Çok değerli bir takımla oynadık. Türkiye grubumuzdaki en zorlu takımlardan biri." sözlerini kullanan Hırvat teknik adam, "İlk dakikalarda zorlandık, zorlu rakibe karşı iyi bir savunma sergiledik. Türkiye'nin özellikle sağ kanattaki oyuncuları çok daha kaliteliydi, onlara karşı biraz zorladık. Bizim de sol tarafımız onlara göre kaliteli kaldı." dedi.

Resim

Fenerbahçe Olympiakos maçı ne zaman hangi gün oynanacak? FB çeyrek... Haberi Görüntüle

D GRUBU HAKKINDA  KONUŞAN DALIC:

"Şu anda konuşmak için çok erken. Grup daha yeni başladı. Aylar sonra maçlar devam edecek, ne olacağı belli değil. Galler'e göre Türk Milli Takımı çok daha zor ve güçlü bir milli takımdı. Galler ve Türkiye ile oynadığımız maçları kıyaslarsak Türkiye maçı çok daha güze oldu. Türk Milli Takımı'nın korkusu olmadığını düşünüyorum, bizim Türkiye ile birincilik için yarışacağımızı düşünüyorum.

Resim

Takım başarısı için de açıklamalar  yapan teknik adam "Bu işin sırrı kaliteli oyuncular ve çok çalışmakta saklı. İlk 20 dakikada yaptığımız hatalar sonucu rakibimizin iki şansı vardı fakat bunları değerlendiremediler. Daha sonra kontrolü biz aldık ve Türk Milli Takımı'nın çok fazla şansı olmadı. Biz de kendi şanslarımızı değerlendirdik ve golleri attık. Hırvatistan olarak ne kadar kaliteli bir takım olduğumuzu göstermiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading