Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan efsane teknik direktöre jest!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan efsane teknik direktöre jest!

Son dakika haberleri... Mustafa Denizli önderliğinde Süper Lig'de mücadele eden İzmir ekibi Altay yeni stadyumuna kavuşuyor.

Spor

23.01.2024, 18:17

Geçen sezon TFF 1.Lig'de play-off finali şampiyon tamamlayarak 18 sene sonra Süper Lig'e yükselen Altay'da yeni stadyum heyecanı yaşanıyor.

Türk spor tarihinini en eski stadyumlarından biri olan Alsancak Stadyumu'ndaki yeniden inşaa edilmesinden dolayı maçlarını Bornova'da oynayan Siyah-beyazlılar, 7 sene sonra evine dönecek.

Yıkılıp, yeniden yapılan stadyumun açılışını yapması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Kasım'da İzmir'de olması bekleniyor.

Açılış öncesi stadyumun yeni adının ne olacağı ise merak ediliyor.

Altay tarihinin önemli bir figürü olan ve yaklaşık 38 sene sonra oyuncu olarak ayrıldığı camiaya teknik adam olarak dönen Mustafa Denizli'nin yeni stadyuma adının verileceği konuşuluyor.

Kulislerde geçen haberlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  tecrübeli teknik direktöre jest yaparak stadyum adının Altay Mustafa Denizli Stadyumu olacağını duyuracağı iddia edildi.

Türkiye'nin rakibi belli oluyor! Gözler Play-off'ta Haberi Görüntüle

ALTAY'IN STADYUMUMUN KAPASİTESİ NE KADAR?

UEFA standartlarında yeniden yükselen Alsancak Stadı'nın çim saha, altyapı, yapay gün ışığı sistemleri ve çevre düzenlemesi çalışmaları taahhüt edilen tarihte tamamlandı. Dış cephesi siyah-beyaz renkte kaplanan ve yaklaşık 15 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadın koltukları için kırmızı-beyaz renkleri tercih edilirken, maraton tribününe ise kırmızı koltuklarla 'Alsancak' yazıldı.

Hibrit çime sahip olan Alsancak Stadı'nda çimlerin daha sağlıklı olabilmesi için zeminde ısıtma ve soğutma sistemi de bulunuyor. Yaklaşık 130 milyon TL'ye mal olan İzmir Alsancak Stadında 10 loca, 4 soyunma odası, 2 hakem ve 4 antrenör odasının yanı sıra UEFA ofisleri, 100 kişilik çok amaçlı salon ve yeme-içme alanları ve 7 ticari alan bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading