Yandex Metrica

Camp Nou'da Türk imzası! Dev projenin başında Türk inşaat şirketi var...

Camp Nou'da Türk imzası! Dev projenin başında Türk inşaat şirketi var...

Barcelona'nın stadı Camp Nou'nun Türk şirketi Limak tarafından yenilenmesi projesinin imzaları atıldı. Stadın yeni ismi ise 'Spotify Camp Nou' olacak.

Spor

23.01.2024, 20:23

Limak İnşaat'ın Camp Nou'nun yenilenme ihalesini Ferrovial, Acciona, Sacyr ve FCC gibi devleri geçerek 900 milyon euroya kazanması dünya basınında büyük yankı bulmuştu. Dev projede imzalar atıldı.

Barcelona'nın stat restorasyonu işini Limak'in kazanması dünya basınında geniş yankı bulmuştu.

Stat kapasitesinin 105 bine çıkartılması için yapılacak çalışma bu yıl başlayacak ve 2026'da tamamlanacak. Projenin finansmanını JP Morgan ve Goldman Sachs'ın üstleneceği de bildirildi. Ferrovial, Acciona, Sacyr ve FCC gibi dev şirketleri geride bırakan Limak'ın, Mersin Stadı'nı yaptığı ve bu işler için fazla deneyime sahip olmadığı eleştirilerine ise Barcelona Basın Sözcüsü Maria Elena Fort, "Stadyumlarda deneyim sahibi olmak her zaman olmazsa olmaz bir gereklilik değildir. Limak, stadyumu en düşük fi yata ve en kısa sürede inşa edecek" cevabını verdi. Dünya basını da bu gelişmeyi manşetlere taşıdı. Türk şirketinin bu konuda deneyime sahip dev şirketleri geride bıraktığı vurgulandı.

SON DAKİKA | Galatasaray'dan flaş açıklama: Yeni sözleşmeler bugün imzalanıyor SON DAKİKA | Galatasaray'dan flaş açıklama: Yeni sözleşmeler bugün imzalanıyor Haberi Görüntüle

KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE ÖZEL STADYUM

Kulübün 125’inci kuruluş yıldönümüne denk gelen Kasım 2024’te tamamlanması planlanan stadyumun yenilenmesi ile birlikte seyirci kapasitesi 105 bine çıkacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading