Yandex Metrica

Burak Yılmaz tarihe geçti! Dünya basını kralı konuşuyor

Burak Yılmaz tarihe geçti! Dünya basını kralı konuşuyor

Son dakika haberleri.... Fransa'da futbol hayatını sürdüren Burak Yılmaz, rekorları alt üst ederek adını tarihe yazdırdı.

Spor

23.01.2024, 18:30

Geçen sezon Lille ile Fransa'da yaşadığı şampiyonlukla takımında yılın futbolcusu seçilen Burak Yılmaz, gururlandırmaya devam ediyor.

İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesi, geleneksel yılın futbolcusu listesinde Türk futbolcuya da yer verdi.

100 kişilik listenin 85.sırasından yer alan 36 yaşındaki golcünün değerlendirme raporunda, "Lille'in muhteşem şampiyonluğu 36 yaşındaki Türk yıldız olmadan gerçekleşmeyebilirdi. Onun liderliği, afresifliği ve kritik zamanlardaki maçı kazandıran yeteneği ile Lille 10 yıl sonra ilk şampiyonluğunu kazandı" denildi.

Burak Yılmaz'ın sezonun 13 maçında oynamadığı hatırlatılırken, "Lyon'u Nisan ayında 2-0 geri düştükleri maçtaki performansıyla yenmeleri sezonu tanımlayan andı. Bununla birlikte, Euro 2020'de Türkiye'nin hayal kırıklığı yaratan performansı Burak Yılmaz için sinir bozucuydu. 2021'in ikinci yarısına da daha az ısrarlı başladı ve Lille, orta sıralarda" ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray şampiyonluk hazırlıklarına başladı! Tek eksik TFF onayı Galatasaray şampiyonluk hazırlıklarına başladı! Tek eksik TFF onayı Haberi Görüntüle

EMRE BELÖZOĞLU DA OY KULLANDI

Guardian gazetesinin bu yıl 10.'sunu düzenlediği organizasyonda jüri eski futbolcular, teknik direktörler ve gazetecilerden oluştu. Luiz Felipe Scolari, Thomas Hitzlsperger ve Roque Junior isimlerin de yer aldığı listeye bu yıl Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da girdi. Emre Belözoğlu ile birlikte Javier Zanetti ve Franky Vercauteren de listede yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading