Yandex Metrica

Beyzbol'un Premier Lig'e etkisi; Chelsea'de yeni bir çağ başlıyor!

Beyzbol'un Premier Lig'e etkisi; Chelsea'de yeni bir çağ başlıyor!

Premier Lig'de ara transfer döneminin en hareketli takımlarından Chelsea, kadrosuna kattığı oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzalıyor. Londra ekibinin bu stratejisinin arkasındaki plan ise, mali yükü azaltmak ve Finansal Fair Play'e takılmamak var.

Spor

23.01.2024, 22:17

Roman Abramovich'in takımı satma kararı almasının ardından kulübü devralan Todd Boehly yönetimindeki Chelsea, ara transfer döneminin en aktif takımları arasında yer alıyor.

Şu ana kadar Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile , Andrey Santos ve David Datro Fofana'yı kadrosuna katan Chelsea, Joao Felix'i ise kiralık olarak transfer etti.

Londra ekibi, bu transferler için kasasından yaklaşık 145 milyon euro ödeme yaparken oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzaladı.

Chelsea, Mykhaylo Mudryk'le 8.5, David Datro Fofana'yla 7, Benoit Badiashile'yle ise 7.5 yılık kontratlar yaptı. Mavilerin yeni transferleriyle uzun süreli kontratlar imzalamasının nedeninin ise Finansal Fair Play'e takılmamak ve bonservis bedellerinin bütçedeki yükünü azaltmak olduğu belirtildi.

Athletic'e açıklamalarda bulunan spor hukukçusu Stephen Taylor Health, "Bir oyuncuyla 7 yıllık sözleşmeniz varsa transfer ücretini bu süreye yansıtabilirsiniz. Dolayısıyla yıllık olarak hesaplar daha düşük gözüküyor. UEFA'nın getirdiği kriterlerinde harcanan parayla birlikte maaşların nasıl dağıtıldığı da önemli bir rol oynuyor." dedi.

Kulüpler TFF seçimleri konusunda hemfikir: İşte istenen seçim tarihi Kulüpler TFF seçimleri konusunda hemfikir: İşte istenen seçim tarihi Haberi Görüntüle

BEYZBOL ETKİSİ

Konuyla ilgili Athletic'te yer alan haberde, Chelsea ile birlikte MLB takımlarından Los Angeles Dodgers'ın da hissedarlarından olan Todd Boehley'nin, MLB'de son zamanlarda uygulanmaya başlayan uzun süreli kontrat stratejisini futbolda da uygulamaya çalıştığı belirtildi.

Haberde, MLB'de herhangi bir maaş limiti olmamasına rağmen takımların oyuncularla ilerleyen yıllarda yaşanabilecek olası sorunlara ya da performanslarındaki düşüş nedeniyle bu yolu tercih ettiği ifade edildi.

Uzun kontratlar sayesinde oyuncuların yaşı ilerlemesine rağmen yıllık ödeminin düşük olması nedeniyle takımların ekonomik olarak zorlanmadığı kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading