Yandex Metrica
SON DAKİKA
Beşiktaş’ın kalecisi Emre Bilgin tarihe geçti

Beşiktaş’ın kalecisi Emre Bilgin tarihe geçti

Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, Hatayspor'u konuk ediyor. Kartal’ın bu maçta kalesini ersin Destanoğlu’nun yokluğunda Emre Bilgin korudu. Genç oyuncu Emre Bilgin, bu maçla beraber tarihe geçti.

Spor

23.01.2024, 19:00

Atakaş Hatayspor ile karşılaşan Beşiktaş’ta Teknik Direktörü Önder Karaveli, kaleyi Emre Bilgin’e teslim etti. Genel anlama başarılı bir performans gösteren Bilgin, tarihe geçmiş oldu.

Önder Karaveli, Süper Lig’in 29. haftasında 2-1 kaybedilen Galatasaray maçının 11’inde 5 değişikliğe gitti.

Cezalı olan Ersin Destanoğlu’nun yerine Emre Bilgin’i görevlendiren Karaveli, kadroda bazı değişiklikler yaptı.

Kalede Emre Bilgin’i oynatan Önder Karaveli, savunma dörtlüsünü Rosier, Necip Uysal, Vida ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef-Can ikilisini sahaya süren Karaveli, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Güven Yalçın, solunda Larin’i oynattı. Önder Karaveli’nin gol yollarındaki tercihi ise Batshuayi oldu.

Real Madrid'de Arda Güler krizi! O talep transferin önünü kesiyor Haberi Görüntüle

EMRE BİLGİN A TAKIMDA'DA

Siyah-beyazlı ekibin 18 yaşındaki file bekçisi Emre Bilgin, Hatayspor karşılaşmasıyla birlikte A takımda ilk kez resmi bir maçta forma giydi. Bilgin, Ersin Destanoğlu’nun sarı kart cezalısı olması ve Mert Günok’un sakatlığı nedeniyle Hatayspor maçında eldivenleri devraldı.

Emre Bilgin, 2007-08 sezonundan bu yana Süper Lig’de forma giyen en genç kaleci oldu. Emre Bilgin ayrıca bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde görev alan en genç kaleci unvanının da sahibi oldu.

Sergen Yalçın döneminde A takıma çıkartılan genç file bekçisi, daha önce A takımla antrenmanlarda yer almasına rağmen altyapı maçlarında görev alıyordu. Emre Bilgin, Hatayspor maçıyla birlikte resmi olarak ilk kez Beşiktaş’ın kalesini korudu. Öte yandan siyah-beyazlı ekibin yedek kalecisi ise 17 yaşındaki Göktuğ Baytekin oldu.

"BURAYA GELMEK  KOLAY OLMADI"

Hatayspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş'ın 2004 doğumlu  kalecisi Emre Bilgin şunları kaydetti:

"Gururluyum. Aileme, hocalarıma teşekkürler. Buraya gelmek kolay olmadı. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Yediğimiz golde biraz hatalıydım. 19/03 tarihinde maça çıkmak gurur verici"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading