Yandex Metrica

Batı medyası İslam düşmanlığını Messi'nin 'bişt'i üzerinden kustu!

Batı medyası İslam düşmanlığını Messi'nin 'bişt'i üzerinden kustu!

Dün gece Fransa ile Arjantin arasında oynanan Dünya Kupası final maçını Arjantin kazanmıştı. Dünya Kupası'nı kaldırmak üzere sahneye davet edilen takım oyuncuları yerlerini teker teker alırken takım kaptanı Lionel Messi'ye Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani tarafından bişt adı verilen ve törenlerde giyilen bir cübbe giydirildi. Batı medyası ise bu durum üzerinden İslam düşmanı tavırlarını bir kez daha ortaya çıkardı.

Spor

06.04.2024, 08:14

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası dün Arjantin ile Fransa arasında oynanan final maçının ardından sona erdi. 

Maç 3-3 biterken penaltı atışları sonucu Arjantin Dünya Kupası'nın yeni sahibi oldu. Maçın ardından düzenlenen şampiyonluk töreninde ise tarihe damga vuracak anlar yaşandı. Şampiyonluk kutlamak için hazırlanan standa çıkan Arjantinli oyuncular teker teker seyircileri selamlarken son olarak gelen takım kaptanı Lionel Messi'ye Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani tarafından bişt adı verilen geleneksel kıyafet giydirildi. 

Hakan Çalhanoğlu'dan milli takım açıklaması: Boş boş konuşuyorlar Hakan Çalhanoğlu'dan milli takım açıklaması: Boş boş konuşuyorlar Haberi Görüntüle

MESSİ GECEYE DAMGA VURDU 

Bu kıyafetle kupa kaldıran Lionel Messi geceye damga vurdu. Katar'da saygı duyulan ve değerli işler yapan kişilere giydirilen bişt isimli cübbenin Lionel Messi'ye giydirilmesi ise Batı medyası tarafından tepkiyle karşılandı. 

Barcelona'yı bitiren karar! Xavi sinir krizi geçirdi: Etrafa tekmeler savurdu Barcelona'yı bitiren karar! Xavi sinir krizi geçirdi: Etrafa tekmeler savurdu Haberi Görüntüle

SADECE SEÇİLMİŞ KİŞİLER GİYEBİLİR 

Exeter Üniversitesi'nden İslam Araştırmaları öğretim görevlisi Dr. Mustafa Baig, verdiği bir demeçte, kraliyet ailesi, ileri gelenler, damatlar tarafından düğün veya mezuniyet günlerinde cübbenin giyildiğini belirtti. Baig konuyla alakalı açıklamasında 'Sadece seçilmiş kişiler bişt giyer' diye konuştu.

Kenan Yıldız kupaya yakın: Juventus, İtalya Kupası'nda finale çıktı Kenan Yıldız kupaya yakın: Juventus, İtalya Kupası'nda finale çıktı Haberi Görüntüle

BATI MEDYASI İSLAM DÜŞMANLIĞINI ORTAYA ÇIKARDI 

Söz konusu geceyi haber yaparken İslam düşmanlığını ortaya çıkaran Batı medyası İslam dinine hakaret ederken, ırkçı sözlerle gerçek yüzünü ortaya çıkardı. 

Galatasaray'dan 75 milyon euroluk transfer hedefi Galatasaray'dan 75 milyon euroluk transfer hedefi Haberi Görüntüle

BİŞT GİYDİ DİYE MESSİ'YE 'RUHSUZ' YAKIŞTIRMASI

Bişt giydirilmesini manşetlerine taşıyan Almanya merkezli Tagesspiegel gazetesi, "Tutarlı bornoz eylemi: Lionel Messi'nin katlanmak zorunda olduğu böyle bir saçmalık" başlığı ile taşıdı. 

Söz konusu haberde Messi'nin formasını terlettiği Paris-Saint Germain takımının sahibinin Katar olduğu belirtilerek Messi'nin bu sebepten dolayı bunu kabul ettiği iddia edilirken, Messi için 'ruhsuz' yakıştırması yapıldı.

2024 Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman, nerede oynanacak? 2024 Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman, nerede oynanacak? Haberi Görüntüle

'MESSİ'YE NE HALT GİYDİRDİLER?' 

Diğer yandan Slovenya merkezli yayın yapan Zurnal24 isimli haber sitesi 'Futbol dünyası ayağa kalktı: Messi'ye ne halt giydirdiler?' başlığı ile ırkçılığını gözler önüne serdi. 

Yapılan haberde, bişt için 'çalı' yakıştırması kullanılırken, "Bazıları Katarlıların kendi kültürlerini empoze etmek için uygunsuz bir an seçtiklerini düşündüklerinden, sahne karışık tepkilerle karşılandı." ifadelerine yer verildi. 

İstanbulspor küme  düşmeyi garantiledi! Trendyol Süper Lig'in küme düşen ilk takımı oldu İstanbulspor küme düşmeyi garantiledi! Trendyol Süper Lig'in küme düşen ilk... Haberi Görüntüle

BBC SAYGISIZLIK OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

BBC ise söz konusu olayı, "Dünya Kupası finali: Lionel Messi, geleneksel Arap cübbesi olan biştte kupayı kaldırıyor" başlığı ile manşetlerine taşırken şu ifadelere yer verdi: 

Arap kıyafetleri giymek Messi için büyük bir onur olabilir, ancak diğerleri bunu saygısızlık olarak gördü ve beklediği günü gölgede bıraktı.

Santos anında silindi! Beşiktaş'ta Serdar Topraktepe'nin ekibi açıklandı Santos anında silindi! Beşiktaş'ta Serdar Topraktepe'nin ekibi açıklandı Haberi Görüntüle

'MESSİ'Yİ ARAP PELERİNİNE BÜRÜDÜLER'

The Guardian bişt giydirilen Messi'yi "Lionel Messi, Dünya Kupası'nı kaldırmadan önce Arap pelerinine büründü" başlığı ile haberleştirirken bu olayın dünya genelinde övüldüğünü fakat batı medyasında eleştirilere sebep olduğunu yazdı. 

Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu Haberi Görüntüle

'MESSİ'NİN FORMASI ARAP PELERİNİYLE ÖRTÜLDÜ'

Daily Mail Gazetesi olayı şu başlıkla manşetine taşıdı: Katar Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan bencil an, Lionel Messi'yi ikonik 10 numaralı gömleğini kupa sunumu için Arap cübbesiyle örtmeye zorluyor: "Bu an ev sahibi için değil, oyuncular için bir an"

Söz konusu haberde Messi'nin bu cübbeyi giymek için zorlandığı iddia edilirken bunun Katar tarafından PR malzemesi yapıldığı öne sürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading