Yandex Metrica

Başkan adayından şaşırtan yenilik: Hakemler mal beyanında bulanacak!

Başkan adayından şaşırtan yenilik: Hakemler mal beyanında bulanacak!

Son dakika haberleri... Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday olan Erman Kunter, ekibiyle birlikte projelerini tanıttı. Hakem konusuna da değinen Kunter, hakemlerin her sene mal beyanında bulunacağını açıkladı.

Spor

23.01.2024, 18:07

Türkiye Basketbol Federasyonu seçimleri öncesi bir aday daha bugün projelerini anlattı.

Gayrettepe'de bulunan bir otelde basın mensuplarını davet eden antrenör Erman Kunter, değişim için göreve talip olduğunu duyurdu.

Listesinde yer alan Efe Aydan, Ömer Araz, Canan Erdoğan, Füsun Güler Uysal'la birlikte hedeflerini anlatan tecrübeli koç,"Kiminle konuştuysak sorunların günden güne büyüdüğünü görüyoruz. Sıkıntıları

konuşacak muhatap yok, kapanmaya yakın kulüpler var. Bu, değişimin artık gerekli olduğunu gösterdi. Basketbol dar bir alana sıkışmış durumda." ifadelerini kullandı.


Basketbolun iyi yönetilmediğini ve kaynakların kötü kullanıldığını belirten Kunter, "Büyük savurganlık var. Özellikle basketbola çok emek veren, Anadolu'da karınca gibi çalışan insanlara kulak verdiğimizde

değişim talebinin ne kadar büyük olduğunu görüyoruz." dedi.

Şeffaf olacaklarını belirten Kunter, "Bütün harcamaları herkesin görmesini sağlayacağız. Herkes federasyon kaynaklarının nereye gittiğini bilecek. Liyakat son dönemde eksikliğini çok çektiğimiz unsur.

Basketbol ailemizin şahsi husumetler ve kutuplaşma hastalığına düştüğünü görüyoruz. Bütçe konusunda Türkiye, Avrupa'da ilk 3 ya da 4 içindedir. Buna karşılık verimlilik son derece düşük. Hele hele son

dönemde iyice düştü. Bizden daha mütevazı bütçeli takımlar Avrupa şampiyonu oluyor, olimpiyatlara gidiyor, bizim daha üstümüzde yer alıyor. Bu kadar kaynak harcıyoruz verim alamıyoruz, savurganlıktan kaçmamız lazım. Basketbolun tüm paydaşlarına kulak vermemiz lazım, birinci önceliğimiz bu. Tepeden inmeci değil, tabandan katılımcı bir yönetim sözü veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


FEDERASYONUN KAYNAĞI YETER

Kulüp gelirlerinin de artırılması gerektiğine dikkati çeken Kunter, "Kulüplerimize verebileceğimiz ve sonuna kadar arkasında duracağımız söz, katılım bedelini kaldırmak olacak. Federasyonun gelirleri

konusunda savurganlıktan kesinlikle çıkacağız. Federasyonun yeterli kaynağı var."


ERMAN KUNTER: HAKEMLER MAL BEYANINDA BULUNACAK

ligleri kulüp yöneticileriyle yönetmeyi planladıklarını ve federasyon olarak önerecekleri lig koordinatörünü kulüplerin seçeceği bir sistem oluşturacaklarını söyleyen Erman Kunter, "Basketbol lisesi kuracağız.

Voleybola karşı tatlı kıskançlığımız var. Onların yaptığı proje var. Biz bunun geniş kapsamlısını düşünüyoruz. Hakem de yetiştirmek zorundayız, yeterli hakemimiz yok. Bunun ikinci ayağı üniversite projesidir.

Ayrıca düzenli olarak hakemlerin mal beyanında bulunmasını planlıyoruz." dedi.
 

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading