Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Kasapoğlu, Cudi Tenis Cup'a katıldı

Bakan Kasapoğlu, Cudi Tenis Cup'a katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Şırnak'ta düzenlenen Cudi Cup Tenis Turnuvası'na katıldı. Final maçını yakından takip eden Kasapoğlu,"Bugün ulusal bir kupa var ama inşallah uluslararasını da gerçekleştireceğiz. Şırnak buna en güzel şekilde ev sahipliği yapar, buna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Spor

23.01.2024, 17:30

Bakan Kasapoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta, Bakanlığın himayesi, Türkiye Tenis Federasyonunun  destek ve koordinasyonu, Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin katkılarıyla üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen Cudi Cup Tenis Turnuvası'nı takip etti.

Final karşılaşması öncesinde bir konuşma yapan Kasapoğlu, amaçlarının 84 milyonun bir ve beraber olması olduğunu söyledi.

Ülkenin her bir ferdinin kendileri için çok değerli olduğunu belirten Kasapoğlu, istişare ile karar verdikleri çalışmaları birer birer gerçekleştirerek hedeflerine başarıyla ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Kasapoğlu, Şırnak'ta, Şırnak'ın ilçeleri ve köylerinde sporun geliştiğini, sporcuların yetiştiğini, gençlerin kendisini geliştirmeye yönelik her türlü imkanla buluştuğunu görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bugün ulusal bir kupa var ama inşallah uluslararasını da gerçekleştireceğiz. Şırnak buna en güzel şekilde ev sahipliği yapar, buna inanıyoruz. Tenisiyle, atletizmiyle, cimnastiğiyle ve yükselen havuzlarıyla sporun her branşını en güçlü şekilde temsil etme adına Şırnak ve ilçelerinin aynı zamanda bir spor şehri olarak bu yolda hızlı şekilde ilerlemesi ayrı bir mutluluk kaynağı." diye konuştu.

"Her alanda koşan bir Türkiye var"

Sporun kardeşliği ve dayanışmayı artıran yönünü görmekten heyecan duyduklarını aktaran Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tenis kortlarımız, basketbol alanlarımız, voleybol alanlarımız, atletizm pistlerimiz, havuzlarımız gibi her alanda iddiası olan, her alanda hedefi olan, alın teri döken gençlerimiz var. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 19 yıldan beri her alanda, şehir hastanesi, havalimanı, ulaşımı, sağlığı, eğitimi, sanayisi, ekonomisi, sporu, her alanda yürüyen, koşan bir Türkiye var. Bu hızı daha da artıracağız. Amacımız insanımızın mutluluğudur. Demokrasi standartlarını, hukuk düzeni standartlarını hep birlikte daha da artıracağız."

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Bugün sizlerin desteğiyle yapmış olduğumuz bu etkinliği, Şırnak'tan, Cudi'den bütün Türkiye'ye hatta bütün dünyaya güzel haberlerin müjdecisi olarak değerlendiriyoruz." diyen Pehlivan, kendilerine bu projelerde büyük destek veren Bakan Kasapoğlu'nun turnuvaya da geleceği sözünü verdiğini ve geldiğini aktardı.

Pehlivan, Şırnak'a kattıkları değerlerden ve yaptıkları yatırımlardan dolayı Kasapoğlu'na teşekkür etti.

Turnuvanın isminin Cudi olmasının da önemli bir mana teşkil ettiğine dikkati çeken Pehlivan, şöyle konuştu:

"40 yıldır terör nedeniyle olumsuz haberlere konu olmuş Cudi, artık bu turnuvayla güzel etkinliklerle anılacak. Cudi'nin tarihi derinliği orada, Nuh'un gemisinin hikayesi aslında bütün ülkemizi olduğu gibi bütün insanlığı da kucaklıyor. Hepimiz aynı gemideyiz. O gemi iyilerin kazandığı ve yoluna devam ettiği bir simge. İnşallah bundan sonra bütün şerler, şer odakları, terör devre dışı kalacak ve ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi yoluna emin adımlarla, birlik, beraberlik içerisinde devam edecek. Buradaki gençlerimizin vermiş olduğu mesajı böyle algılıyoruz. İnşallah bu tür etkinliklere ilimizde devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading