Yandex Metrica

Aziz Yıldırım, Türk futbol tarihinde bir ilke imza attı! Rekor tazminat davasını Fenerbahçe'ye bağışlayacak

Aziz Yıldırım, Türk futbol tarihinde bir ilke imza attı! Rekor tazminat davasını Fenerbahçe'ye bağışlayacak

Son dakika haberleri... Geçtiğimiz aylarda '3 Temmuz futbolda şike' davasından beraat eden Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım, haksız tutukluluk nedeniyle tazminat davası açtı.

Spor

23.01.2024, 18:57

Fenerbahçe'nin efsane başkanı olarak bilinen Aziz Yıldırım, Türk spor tarihinde görülmemiş bir tazminat davasına girişti.

2010-2011 döneminde başlayan ve yaklaşık 10 sene sonra beraat ile sonuçlanan davadanın ardındna Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu, futbolda şike davalarında verilen beraat kararlarını onanmalarının ardından mahkemeye başvurdu.

Haksız tutukluluk tazminatı için İstanbul Anadolu Adliyesi 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuru yapılırken Aziz Yıldırım, 707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazminat talep etti.

Konu ile ilgili Şekip Mosturoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

“3 Temmuz sürecinde haksız bir şekilde tutuklanmamız sebebiyle uğradığımız zararlarla ilgili tazminat davaları bugün açılmıştır. Sayın Aziz Yıldırım için açmış olduğumuz tazminat davasında; haksız tutukluluk sebebiyle 707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazminat talep edilmiştir. Tazmini istenen meblağ, Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz sürecinde yaşadığı acıların sembolik bir karşılığı olacaktır. Bu sebeple yargılama neticesinde alınacak tazminatların tamamı Sayın Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandığı şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na bağışlanacaktır.”

Şekip Mosturoğlu, ayrıca alınacak tazminatların bir kısmının da Mehmetçik Vakfı’na verileceğini belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading