Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Avrupa Şampiyonası öncesi A Milli Takım'da hedef galibiyet

Avrupa Şampiyonası öncesi A Milli Takım'da hedef galibiyet

Son dakika haberleri... Avrupa Şampiyonası elemelerinde Slovenya ve Polonya ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Spor

23.01.2024, 18:16

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası elemelerinde karşılaşacağı Slovenya ve Polonya maçlarının hazırlıklarını sürdürüyor.

Ay-yıldızlılar, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde bir bölümü basın mensuplarına açık antrenman gerçekleştirdi. Isınma hareketleriyle başlayan idmanın basına kapalı bölümünde taktik çalışma yapıldığı öğrenildi.

'HEDEF GALİBİYET'

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu ise Slovenya'ya mutlak galibiyet parolasıyla gittiklerini ifade etti.

Slovenya ile oynadıkları son 2 maçı kaybettiklerini dile getiren Yıldızoğlu, "Slovenya çıkışta ve kendi ülkesinde düzenlenecek şampiyonada kürsüye çıkma hedefleri var. Bu sefer daha doğru basketbolu oynayarak mutlak galibiyet parolasıyla Slovenya'ya gideceğiz. Sürekli bir jenerasyon değişikliğinden bahsediyoruz. Bu da yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Artık tecrübelilerle gençlerin kaynaştığı daha ne yaptığını bilen bir takım konumuna geldik. Bu yeni yapılanmadaki tüm oyuncu grubuna gerçekten çok güveniyoruz." diye konuştu.

Slovenya'nın ardından Polonya ile oynayacakları maçı da kazanarak yollarına devam etmek istediklerini aktaran Yıldızoğlu, "Şu anda kadromuzda olan kadar dışarıda da çok yetenekli ilerde buralara gelebilecek bir oyuncu grubumuz var. Şu anda biz en iyi 12 ile yolumuza devam ediyoruz. Slovenya'da oynayacağımız maçta orada yaşayan Türk vatandaşlarından, bizi televizyondan izleyecek sporseverlerden desteklerini bekliyoruz. İzmit'te oynayacağımız çok önemli maçta da İzmitli sporseverleri bizi yalnız bırakmamaları, Türk milli takımına destek vermeleri için salona davet ediyoruz. İnşallah onların desteğiyle galip geleceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hakim Ziyech'in Galatasaray'da kalması içn tek bir şart ortaya çıktı!... Haberi Görüntüle

BAHAR ÇAĞLAR: 2 ÖNEMLİ OYUNCU EKSİK

"Bizim Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı olarak her zaman hedeflerimiz Avrupa şampiyonlarında, dünya kupalarında, olimpiyatlarda yer almak. Her zaman hedefimiz bu yönde. Son Avrupa şampiyonasında ne yazık ki istediğimiz sonucu alamadık. Fakat 2023'te bulunmak için bu önümüzdeki 2 maç çok önemli. Önümüzde kısa bir süreç var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp bu 2 maçı kazanmak istiyoruz. Slovenya'yı biliyoruz, son 2 şampiyonada aynı gruptaydık ne yazık ki yenildik. Nasıl bir takım olduklarını biliyoruz ama 2 önemli oyuncuları eksik. Bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Oradaki maçı kazanıp güzel bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz."

Takım Menajeri Yasemin Horosan ise kısa bir süre önce toplandıklarını hatırlatarak, "Bu maçlar kısa zamanda hazırlanmamız gereken maçlar oluyor. 2 önemli maçımız var. Amacımız 2'de 2 yapıp gruptan çıkma yolunda iyi bir avantaj sağlamak. İnşallah sahada her şey istediğimiz gibi olur ve kazanan taraf oluruz. İzmit'te Türk halkının desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading