Yandex Metrica

Avrupa'nın yükselen Türk yıldızından yıllar sonra gelen itiraf: Eve ağlayarak gittim

Avrupa'nın yükselen Türk yıldızından yıllar sonra gelen itiraf: Eve ağlayarak gittim

Son dakika haberleri... Belçika Jupiler Pro Lig ekiplerinden Lueven'de kiralık oynayan Türk futbolcu Cenk Özkaçar, kariyerinde yaşadığı zorlukları ve Belçika'ya uzanan transfer sürecini anlattı.

Spor

23.01.2024, 18:48

Sezon başında Fransa'nın Olimpik Lyon takımından Belçika ekiplerinden Leuven'e kiralanan Cenk Özkaçar, GOAL Türkiye'den Samet Çayır'a konuştu.

Lyon'dan daha fazla forma şansı bulmak için ayrıldığını belirten 21 yaşındaki stoper, "Lyon’un benden beklentisi olduğu için ve süre almam gerektiğinden dolayı, oynayabileceğim bir kulübe kiralanmamı istediler. Lyon ve menajerlik şirketimin ortak aldığı karar ile Leuven’e geldim ve şu an itibari ile kendimi şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.

TFF başkan adayı İsmail Uyanık kimdir, kaç yaşında ve nereli? TFF başkan adayı İsmail Uyanık kimdir, kaç yaşında ve nereli? Haberi Görüntüle

'EVE AĞLAYARAK GİTTİM'

TFF 1.Lig'de Altay forması giyerken, direkt olarak Lyon'a transfer olduğunu hatırlatan Cenk, "TFF 1. Lig’de süre almamla beraber daha çok dikkat çekmeye başladığımı düşünüyorum. Ardından Türkiye’nin önde gelen kulüplerinden transfer teklifleri almaya başladım ancak hayalim her zaman Avrupa’da oynamaktı. O dönemde de Lyon’un, fiziksel yönü iyi, genç ve sol ayaklı stoper araması benim için bir avantaj oldu. Aradıkları özellikleri karşılamış olmam bu transferin gerçekleşmesini sağladı. Türkiye’deki transferleri reddettim demek yerine hayallerime giden yolu tercih ettim demek daha doğru olur.” dedi. 

Kariyerinde yaşadığı en zorlu anısını da paylaşan genç stoper, umutsuzluğa kapıldığı dönemlerin olduğunu ama ailesinin kendisine verdiği desteğin dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;

Futbolu bırakmayı düşündüğüm ve umutsuzluğa kapıldığım anlar oldu ancak ailemin bu konudaki desteğini hayatım boyunca unutmayacağım.  O dönem tesislerden eve ağlayarak gittiğimi net hatırlıyorum. Ancak eve vardığımda ailemin bana ‘Biz seni iyi bir futbolcu değil iyi bir evlat olduğun için seviyoruz’ demesi benim o anki dönüm noktalarımdan birisiydi. Ancak bu olaydan çıkardığım ve hayatım boyunca unutmayacağım ders şu; insan için neyin hayırlı olup olmadığını bilemiyorsun. Belki o dönem orada devam etseydim bu fırsatlara ulaşamayabilirdim.

TFF Başkanlık seçim tarihi açıklandı! TFF seçim tarihi değişecek mi? Dursun Özbek cevapladı! TFF Başkanlık seçim tarihi açıklandı! TFF seçim tarihi değişecek mi?... Haberi Görüntüle

CENK ÖZKAÇAR'DAN YALÇIN KOŞUKAVAK İTİRAFI

TFF 1.Lig'de Altay forması giydiği dönemde Yalçın Koşukavakla çalışan Cenk, "Yalçın hoca o dönemde sunumlar ve animasyonlarla bana, sol stoperin aksiyonlarını göstermişti. Bugün baktığımda, o çalışmaların benim adıma çok öğretici olduğunu görüyorum. Türkiye'den Yalçın Koşukavak, Avrupa'da ise Pep Guardiola. İki teknik direktör de oyuna bakışlarını, felsefelerini en çok beğendiğim hocalar." açıklamasında bulunarak Türk hocaya olan hayranlığını dile getirdi.

Kaynak : GOAL TÜRKİYE

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading