Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ali Koç'tan flaş 'Putin' açıklaması: Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz

Ali Koç'tan flaş 'Putin' açıklaması: Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Dinamo Kiev maçındaki 'Vladimir Putin' tezahüratıyla ilgili Ukrayna'dan özür dilemeyeceklerini açıkladı.

Spor

23.01.2024, 19:36

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Divan Kurulu Üyeleri katıldı.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından bazı satırbaşları...

Atatürk heykeli, Kenan Evren Lisesi'nde bulduk. Ufak bir yenileme yapıp, ekip arkadaşımızın önerisiyle stadyumumuzun önüne koyduk. Güzel de oldu. Atatürk heykelinin yanına başka bir heykeli uygun bulmam. Ancak Alex, Can Bartu ve Lefter Küçükandonyadis heykelini stada daha yakın bir yere almayı düşündük.

Victor Nelson, Napoli transferini açıkladı Haberi Görüntüle

''ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ''

Ukrayna’dan özür dilemeyeceğiz. Bunun sebebini de biraz sonra anlatacağım. Ukrayna Büyükelçisi’nin hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli. Medyada her konumuza maydonoz olan rakip takım taraftarlarından etkilenmiş olmalısınız. Bir camia var ki, yönetimi, başkanı, sporcusu kim olursa olsun bizim tarafa dokunmaktan kaçınmıyor. Her konumuza maydonoz oluyor. Biz, ayrıştırmayı değil, birleştirmeye odaklıyız. Bu ülkeyi ayrıştıran o kadar çok unsur var ki, futbol bunun başında gelmemeli.

İsveç - Arnavutluk maçı bugün mü, ne zaman? İsveç -... Haberi Görüntüle

''TRANSFERDE GEÇ KALINDIĞI GÖRÜŞÜNE KATILMIYORUM''

Yanlış yaptığımız transferler oldu ama önceki yıllardaki yapılanmamız da kötü değildi. En iyi yapılanmamızın bu sezon olduğuna katılıyorum. Son 4 senede hiç bu kadar erken transfer yapmamıştık, geç kalındığı görüşüne katılmıyorum. Bu sene bir nebze elimiz biraz daha rahat, FFP'de rahatlığımız var. Haziran ve Temmuz'da transfer yapabildik. Yönetim transfer yapmasın, hoca yapsın." Hoca yapar, "Hoca niye her şeyi yapıyor, yönetim yapsın." "Hoca ne istiyorsa onu alın." Alınca, "Niye hocanın istediği her şeyi yapıyorsunuz. Bana göre bu sene doğru yoldayız. Tribünlerimizin performansında bir düşüş var. Biz artık eskisi gibi 90 dakika boyunca kulübü, takımı sonuna kadar destekleyen, tribünün tamamından takıma destek verecek konumdan çok uzaklaştık. Son maçta da bunu yakından gözlemledim. Hepimizin silkelenmesi lazım.

Tarihi kongre öncesi Ali Koç harekete geçti! Fenerbahçe'yi 2 kritik... Haberi Görüntüle

''KİM MİN JAE HOCANIN PLANLARINI BOZDU''

Kim Min-Jae gelirken önce Fransa'ya, sonra ise Premier Lig'e gitmek istedi. Maaşını son derece hatırı sayılır şekilde arttırmayı kabul ettik. Gitti, geldi ama kafasındaki planı uyguladı. Kim Min Jae, ben 2 haftada kimseden öğrenmediğim şeyleri Jorge Jesus'tan öğrendim dedi. Maaşında da son derece iyi bir arttırım önerdik ama gitti. Özel bir oyuncu, özel karakter. Hocanın planlarını bozdu. Kadroda tutmak istediğimiz birkaç isme büyük bir ilgi var. Bazı teklifler ekonomik açıdan çok iyi. Bakıp göreceğiz. Dünya çapında hoca getir işine karışma ne isterse yapın diyorlardı şimdi bunu yapıyoruz bu kez de işine karış bazı transferleri siz yapın diyorlar kısacası ağzımız ile kuş tutsak eleştirileceğiz. Ben doğruyu yaptığımıza inanıyorum.'

Galatasaray'ın yıldızı A Milli Takım kadrosuna dahil edildi Haberi Görüntüle

MESUT ÖZİL'E GÖNDERME

Mesut Özil, Türk olup bu kadar başarı sağlamış, Türk kimliğini çok iyi taşımış, değerlerimize sahip iyi bir Fenerbahçeli. Ama uymadı, olmadı. Şampiyon yapsın diye getirdik, olmadı. Şu lafa karşıyım; 'Mesut Özil varsa oynar'. Hayır böyle bir dünya yok. Hocasının istediklerini yerine getiren, çalışan oynar. Şu an hocayı bile tartışmayı başladılar. Kaos gitmeye acayip müsait bir camia olduk. Gençler kendini sorgulamalı. Genç taraftarlarımıza sesleniyorum. Çok çabuk sazan gibi davranıyorsunuz. Ya düşünebiliyor musunuz hocayı bile tartışıyorlar şu anda. Kaosa sürüklenmeye acayip müsait bir camia olduk. Gençler lütfen kendilerini sorgulasın.

Fenerbahçe kafilesi İstanbul'a geldi! Binlerce taraftar havalimanına akın etti Haberi Görüntüle

''3 YENİ OYUNCU GELECEK''

7-8 yabancı oyuncu ayrılacak, 3 yeni oyuncu gelecek. Kadroda tutmak istediğimiz birkaç isme büyük ilgi var. Ekonomik açıdan geri çevrilmeyecek olan var, şampiyonluk hedefimiz doğrultusunda bırakılmayacak olan var.Kaleci, sol bek ve santrfor transferi kaldı. Bir de kadroyu boşaltacağız. Biz bir transferi yapınca yok hile var, yok usulsüzlük var! Bir futbolcuyu başkası istediğinde öve öve bitiremiyorlar. Biz devreye girip o futbolcuyu aldığımızda, o futbolcu kötü oluyor. Her konuya maydanoz olan rakibimiz, bu konulara da maydanoz oluyor. Adamlar ligi 13. sırada bitirmiş, avrupa kupalarına katılamamış sürekli transfer çalımı yiyorlar ama tek dertleri Fenerbahçe.

Avrupa Ligi kuraları çekildi! Çeyrek final eşleşmeleri belli oldu Haberi Görüntüle

''İNSANLARIN AĞZINI MI KAPATACAĞIZ''

Tekrarını izlediğimde bariz net golümüz verilmedi. Üstüne penaltı kaçırdık. Ben dahil tribündeki kimse eleneceğimizi beklemiyordu. Daha maç başlamadan, eskiden Türkiye'de oynayan bir kalecinin maçtan önce tribünleri gerdiğini gördük. Orada başladı. Sonra gol geldi. Yine o oyuncu yedek kulübesinden fırlayıp öyle hareketler yaptı ki... Golü atan da yaptı. Yine de bize yakışmadı bu söylem. İyi oynadık ama keşke kötü oynasaydık ve biz tur atlasaydık. Yakışıksız ve gereksiz bir tezahürat yapıldı. Niye o tepki oldu? Maçtan önce Türkiye'de daha önce forma giymiş bir oyuncunun eski takımıyla ilgili bir hareketi yapması ve tribünleri germesiyle olaylar başladı. Bariz bir tahrik var. Putin tezahüratları yanlıştı evet. Ama ne yapacağız insanların ağzını mı kapatacağız? UEFA maçtan önce ne söyleyip ne söylemeyeceğimizi gönderecek mi bize? 2. golde ya da elendiğimizde niye olmadı? Önce nedenine bakalım. Lucescu’nun tezahüratı protesto etmek için basın toplantısına katılmadığı haberleri gerçek değil. Golü atan da yaptı. Bariz bir tahrik var, yine de bu söylem bile yakışmadı. Lucescu'ya teşekkür ederim, oyuncuyu yanına çağırdı ve bağırdı. 

Can Gebetaş: "Bizim basın toplantısı 15 dakika uzadı ve Lucescu, uçağı kaçıracakları için bekleyemeyeceğini belirtti. Bu yüzden basın toplantısına çıkmadı."

SON DAKİKA | TFF'den flaş duyuru: 3 kulüp başkanı PFDK'ya... Haberi Görüntüle

''SAVAŞA KARŞIYIZ DURUŞUMUZ NETTİR''

Biz savaşa karşıyız. Duruşumuz nettir. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Bizde Ukraynalı sporcu da var Rus da. Fenerbahçe’yi savaş sempatizanı olarak göstermeye çalışanlara, Fenerbahçe ağır gelir. Bunu da kafanızın bir yerine yazın. Bizi Shakhtar Donetsk'e sorun... Geliri Ukrayna'ya verilen bir maç yaptık. Maçtan önce 15 gün Shakhtar'ı biz ağırladık. Kaldıkları sürenin yarısını federasyonun tesislerinde, diğer yarısını bizim imkanlarımızla İstanbul'da geçirdiler. Güzel bir maç da oldu. Hal böyleyken 20 saniyelik bir tezahüratla bizi lekelemeye çalışanları kınıyorum.

Yeni sezona hazır olun! Mutlu olacaksınız! Dört senedir hiç iddialı olmadım ama bu sene hissettiklerimi hiçbir sene hissetmedim. İnanın, destekleyin.

20 senedir tek bir maç bile kazanamadılar Haberi Görüntüle

''UEFA'DAN NE GELECEK BİLMİYORUM''

Tribünlerde ne tezahürat yapılacağına UEFA mı karar verecek? Putin'e küfür edilseydi madalya mı vereceklerdi? Ya da Almanya, Fransa başkanları için tezahürat yapılsa siyasi olacak mıydı? UEFA çifte standart uygulamamalı. Spor ve siyaset birbirine karıştırılmamalı. UEFA'dan ne gelecek bilmiyorum. Bu kadar hızlı adım atması, medyadaki haberlerdendir. Çok iyi bir savunma hazırladık. Yaşananların hepsi kayıtlı ve sabit. Neden olduğu ortada. 20 saniye, bunu alıp Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye mal etmek, kesinlikle kabul edilemez.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading