Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alex de Souza yıllar sonra itiraf etti: Hapisten çıkan Galatasaraylı evime geldi

Alex de Souza yıllar sonra itiraf etti: Hapisten çıkan Galatasaraylı evime geldi

Son dakika haberleri... Fenerbahçe tarihinin efsane oyuncuları arasında yer alan Alex de Souza, Türk futbolcuyla ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı. Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinin savaş gibi olduğunu belirten Brezilyalı yıldız, yıllar sonra ilginç bir itirafta bulundu.

Spor

23.01.2024, 19:09

Türk futbolunda attığı gollerle tarihe adını yazdıran Alex de Souza, Türk futbolu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

The Players Tribune isimli internet sitesi için bir yazı paylaşan Alex, Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili çarpıcı bir benzetme yaptı.

Montella'dan Cenk Tosun açıklaması! Neden kadroya alınmadı? Haberi Görüntüle

ALEX: FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇLARI ADETA BİR SAVAŞ

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Türkiye'deki önemini vurgulayan Alex, "Orada büyük rekabet var. Fenerbahçe-Galatasaray maçları adeta birer savaş. Lig şampiyonu olabilirsin ama rakibine kaybettiysen tam bir şampiyonluk sayılmaz. Her ikisi de şampiyon olmadıysa da tüm muhabbet ligi diğerinden üstte bitirmek üzerine. Ben bunları büyük yoğunlukta yaşadım." yorumunu yaptı.

Sarı-lacivertli takımdaki kariyerinden bahseden eski Brezilyalı futbolcu, "Tam 8 sezon. Şampiyon ve gol kralı olup Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasını geçerken hayatımın en memnuniyet verici duygularını yaşadım. Çeyrek finalde Chelsea'ye karşı oynadık ve daha ileri gitmemiz işten bile değildi. İçeride kazandık ve Londra'da 2-0 mağlup olduk. Her şeyi bir kenara bırakıp futbolun ne kadar harika bir spor olduğunu bir kez daha hatırlatan gecelerden biriydi." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de çok güzel anılar yaşadığını kaydeden Alex, "Bir keresinde Fenerbahçe tarihinin en büyük oyuncusu Lefter ile öğle yemeği yemeye gittik. 80'li yaşlarındaydı. Konuşma sırasında bana takılarak 'Benim heykelim varsa Alex'in de olmalı' dedi. Heykel de yapıldı." şeklinde görüş belirtti.

TFF'den Trabzonspor'a ceza açıklaması: Gerekli müeyyide uygulanacak Haberi Görüntüle

ALEX: TÜRKİYE, BREZİLYA'DAN FARKLI

Fenerbahçe'de geçirdiği dönemi "en çılgın" seneler olarak nitelendiren Alex, "Türkiye'deki futbolun eşsiz olduğunu düşünüyorum ve başka hiçbir şeye benzemediğine eminim. Herkes kulübüne tutkuyla bağlı. Evet, Brezilya'dan daha kuvvetli bir tutku. Herkes rakibi ve rakip futbolcuyu ıslıklıyor ama sanki bir limit var ve o sınır geçilmiyor. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor taraftarı bana her zaman iyi davrandı. Havaalanında, sokakta beni gören rakip takım taraftarları gelip benimle gayet hoş muhabbet ediyordu. İşte bu yüzden Türk halkına olan sevgimi hiçbir şey silemez. Benim için unutulmaz bir tecrübeydi." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli futbolcular sahada dayak yedi: Trabzon taraftarı mağlubiyet sonrası sahaya... Haberi Görüntüle

ALEX DE SOUZA'DA GALATASARAY İTİRAFI

Türkiye'de yaşadığı dönemlerde daha önce hapse girip çıkmış Galatasaraylı bir taraftarın evine gelerek kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğini belirten Alex, şu ifadeleri kullandı:

"Duvarlardan atlayarak evin bahçesine girip kilometrelerce öteden teşekkür etmek için elimi sıkmaya gelen insanları unutmuyorum. Hemen hemen bir hafta süren bu nöbet günlerinden birinde ailemle evde otururken kapı çaldı. Karşıma devasa biri çıktı. Bu kişiyi bir yerden tanıyor gibiydim ama o an nereden tanıdığımı bulamadım. Daha önce hapse girip çıkmış Galatasaraylı bir fanatikti. Peki şimdi ne yapacaktım? Kapıyı açtım ve adam bana, 'Merhaba, benim için birkaç forma imzalayıp bir de benimle fotoğraf çekilir misin?' diye sordu. Kabul edip içeri girmesini söyledim. 'Alex, bize az çektirmedin ama sana hayranlık ve saygı duyuyorum' dedi. Bana sarıldı, teşekkür etti ve gitti. Bu tam bir çılgınlıktı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading