Yandex Metrica

A Milli Takım galibiyetle başladı

A Milli Takım  galibiyetle başladı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını Antalya'da sürdüren A Milli Takım, ilk hazırlık maçında Azerbaycan'ı 2-1 mağlup etti.

Spor

23.01.2024, 17:30

Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan karşılaşmada ay-yıldızlı ekibin golleri Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan'dan geldi. Azerbaycan'ın tek sayısını ise Emin Makhmuov kaydetti.

Milli takım, Antalya kampındaki ikinci hazırlık maçını 31 Mayıs'ta Gine ile oynayacak.

"İlk maçında ilk golünü attı"

Galatasaray'da gösterdiği performansla A Milli Takım'a ilk kez seçilen Halil Dervişoğlu, Azerbaycan'a karşı ilk golünü attı. 21 yaşındaki santrfor, mücadelenin 34. dakikasında Orkun Kökçü'nün kullandığı serbest vuruşta ön direkte yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

"Altay Bayındır sakatlandı"

Ay-yıldızı ekip ile ilk maçına çıkan kaleci Altay Bayındır, mücadelenin 72. dakikasında rakibin atağını keserken, Ghorbani ile girdiği mücadele sonrasında sakatlandı. Sağlık ekibinin saha içinde müdahale ettiği Altay, oyuna devam edemedi ve 73.dakikada  yerini Gökhan Akkan'a bıraktı.

"Güneş 3'lü savunma denendi"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Azerbaycan karşılaşmasına 3'lü savunma ile başlayarak farklı bir taktik denedi. 

Kaan Ayhan, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'den oluşan bu savunma hattına rakip hücumlarda Rıdvan Yılmaz sol beke, Mert Müldür de sağ beke geçecek şekilde farklı sistemlerle denendi. 

Euro 2020 öncesi takımdaki eksikleri çözmeye çalışan Şenol Güneş, Azerbaycan'ın golünden sonra ise dörtlü savunmaya döndü. Güneş, bu dakikadan itibaren sol bekte Halil Akbunar'a görev verdi, Rıdvan Yılmaz'ı ise sol açıkta görevlendirdi.

"Galibiyet sayısı, mağlubiyet sayısını ilk kez geçti"

A Milli Takım, Azerbaycan'ı yenerek ilk kez galibiyet sayısında mağlubiyet sayısının önüne geçti.

Azerbaycan karşısında 590. maçına çıkan Türkiye, 225. galibiyetini aldı. Ay-yıldızlı ekibin 224 yenilgisi bulunuyor. Türkiye'nin 141 de beraberliği var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading