Yandex Metrica
SON DAKİKA
A Milli Futbol Takımı'nın 100. yıl formaları tanıtıldı!

A Milli Futbol Takımı'nın 100. yıl formaları tanıtıldı!

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu, 2023 A Milli Takım'ın giyeceği formaları tanıttı.

Spor

17.03.2024, 09:02

TFF'nin resmi Twitter hesabından A Milli Takım'ın Cumhuriyet'in 100. yılında giyeceği formalar tanıtıldı.

"Bizim Çocuklarla Hep Yan Yana." sloganıyla tanıtılan formalar, iki farklı tasarımla sergilendi.

Yeni formalar, TFF'nin alışveriş sitesi eshop.tff.org üzerinden satışa çıkarıldı.

Formaların satış fiyatı ise 799,90 lira olarak belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, ay-yıldızlıların yeni sezon formaları, kırmızı-beyaz ulusal renklerin yanı sıra Türkiye'nin zengin sanat tarihinden ve birliktelik temasından ilham alınarak yeniden yorumlandı.

İç saha formasında, beyaz zemin üzerine yerleştirilen ve Türkiye tarihinde önemli bir mimarlık süslemesi olarak kullanılan dünyaca ünlü çinileri yansıtan iç desenler kullanılırken, kırmızı-beyaz ulusal renkleriyle forma tasarımına yeni bir soluk getirildi. Futbolseverler tarafından gururla giyilecek formanın sol üst göğüs bölgesine ise Türk bayrağı konumlandırıldı.

Kırmızı tonlarının ön plana çıkarıldığı dış saha formasında Türk kültürünün ilham kaynaklarından biri olan geleneksel altıgen çini deseni kullanılarak, köklere nostaljik bir geri dönüş yapılıyor. Dış saha formasının göğüs kısmındaki şerit ve çini deseni arasında oluşturulan kontrast tarihi bir yapıyı taşıyan kolon izlenimi veriyor.

"Bizim Çocuklarla Hep Yan Yana" mesajıyla görücüye çıkan koleksiyon futbolun birleştirici gücünün altını çizerken, A Milli Takım ve her koşulda takımını destekleyen taraftarların birliktelik duygusundan ilham alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading