Yandex Metrica
SON DAKİKA
22 penaltının atıldığı final Villarreal'ın

22 penaltının atıldığı final Villarreal'ın

UEFA Avrupa Ligi'nde normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren final maçında, Manchester United'a penaltı atışlarında 11-10 üstünlük kuran Villarreal, tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Sarı Denizaltılar olarak anılan İspanyol ekibi, 98 yıllık kulüp tarihinin ilk kupasına kavuştu.

Spor

23.01.2024, 17:30

Polonya'daki Gdansk Stadı'nda oynanan final maçında, Manchester United  ile  Villarreal kozlarını paylaştı. Mutlu sona ulaşarak kulüp tarihinde ilk kez kupa kaldırma başarısı gösteren Villarreal, Avrupa Ligi'nde bu sezon mağlup olmadan şampiyon olma başarısı gösterdi.

İlk devreyi Gerard Moreno'nin attığı golle önde kapatan İspanyol temsilcisi, ikinci devrede baskısını arttıran Manchester United karşısında Edinson Cavani'nin eşitliği sağlayan golüne engel olamadı. Normal süresi ve uzatmaların 1-1 sona erdiği finalde şampiyonu seri penaltı atışları belirledi.

"Emery tarihe geçti"

UEFA Avrupa Ligi kupasını Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 3 kez üst üste  aynı kupayı kazanan teknik direktör Unai Emery, aynı başarıyı Villarreal ile tekrarlayarak turnuvada en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanını elde etti.

Villarreal'de final maçında görev alan Yeremi Pino ise 18 yaş 218 günle Avrupa arenası finallerinde forma giyen en genç İspanyol oyuncu unvanını Iker Casillas'ın (19 yaş ve 4 gün) elinden aldı. Manchester United'da ise Edinson Cavani, eski futbolcular Gary McAllister ve Didier Drogba'nın ardından Avrupa arenası finallerinde 34 yaş ve üstünde gol atan üçüncü oyuncu oldu

"22 Penaltı Atıldı"

Nefes kesen finalde kupa tarihinin en farklı seri penaltı atışları gerçekleştirildi. Daha önce 2014'te Sevilla ile Benfica arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi sahibini seri penaltı atışları belirlemişti.

Öte yandan 1971 yılından bu yana farklı statü ve isimlerle düzenlenen UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez bir final maçında 22 penaltı kullanıldı. Bir önceki rekor ise çift maç statüsüne göre oynanan Tottenham-Anderlecht finalinde yaşanmıştır.

1984 yılındaki karşılaşmada Tottenham, 10 penaltının atıldığı finalde Anderlecht'i 4-3 mağlup etmişti.

"Sadece David de Gea kaçırdı"

Dün akşam kullanılan 22 penaltıda sadece İngiliz ekibi Manchester United'ın kalecisi David de Gea çerçeveyi bulamadı.İspanyol kaleci penaltı kaçırdıktan sonra büyük bir üzüntü yaşadı. 

Villarreal'de kaleci Geronimo Rulli ise sonucu belirleyen oyuncu oldu. Kendi takımındaki son penaltıyı gole çeviren 29 yaşındaki Arjantinli, rakip takım kalecisi David de Gea'ya geçit vermeyerek gecenin kahramanı oldu. 

Villarreal penaltı kullananlar; Gerard Moreno, Daniel Raba, Paco Alcacer, Alberto Moreno, Daniel Parejo, Moi Gomez, Raul Albiol, Francis Coquelin, Mario Gaspar, Pau Torres, Geronimo Rulli 

Manchester United penaltı kullananlar; Juan Mata, Alex Telles, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Cavani, Fred, Daniel James, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf , David de Gea X

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading